Ingezonden persbericht


Persbericht

WSPA start samenwerking met Calvin Ayre Foundation om beren beter leven te geven

Galberenindustrie krachtig aangepakt

Den Haag, 12 april 2007 - World Society for the Protection of Animals (WSPA) gaat samenwerken met de Calvin Ayre Foundation om de galberenindustrie te stoppen.

WSPA en de Calvin Ayre Foundation hebben de handen ineen geslagen om de galberenindustrie in Azië een halt toe te roepen. "Al sinds de jaren '90 proberen we deze gruwelijke industrie te stoppen", aldus Sanda Albers, directeur van WSPA Nederland. "Daarvoor werken we samen met verschillende organisaties. Dankzij het partnerschap met de Calvin Ayre Foundation kunnen we op korte termijn het welzijn van galberen significant verbeteren, en daar ben ik heel blij om."

WSPA wil toe naar een geleidelijke afschaffing van de 'berenboerderijen'. Meer dan 14.000 beren worden in China, Korea en Vietnam vastgehouden onder erbarmelijke omstandigheden, in kooien niet groter dan een telefooncel, om dagelijks hun gal af te tappen. In grote delen van Azië worden geneeskrachtige eigenschappen toegekend aan berengal. In samenwerking met andere organisaties wil WSPA de bevolking bewust maken van de alternatieven die er voor dit geneesmiddel zijn, en van de gruwelijke praktijken op de 'berenboerderijen'.

Calvin Ayre richtte zijn Foundation op in 2004. Met de stichting ondersteunt hij goede doelen over de gehele wereld, waaronder het welzijn van dieren. Door samen te werken met WSPA hoopt Ayre onder andere meer internationale aandacht te vestigen op de galberenindustrie in Azië.

-einde persbericht-

Over WSPA
WSPA is de grootste netwerkorganisatie voor dierenwelzijn in de wereld. Wereldwijd zijn 774 organisaties in meer dan 147 landen aangesloten bij WSPA. Als vertegenwoordiger van deze organisaties is WSPA officieel adviseur van de Verenigde Naties en de Raad van Europa. Met veldwerk, campagnes, voorlichting, training en gerechtelijke procedures streeft WSPA naar een wereld waarin het welzijn van dieren telt en waarin wreedheid jegens dieren niet bestaat. In Nederland is WSPA 13 jaar actief en heeft zij 70.000 donateurs. In samenwerking met haar lidorganisaties richt WSPA Nederland zich op verbetering van dierenwelzijn op nationaal en internationaal niveau door voorlichting, educatie, campagnes en lobbywerkzaamheden.