Pasta party helpt marathon-lopers aan record

12.04.2007 / 14:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Capita bv

Capita bv

Durumenergie voor duurlopers

Pasta party helpt marathon-lopers aan record

12 april 2007 - Om de deelnemers aan de Marathon van Rotterdam tot betere prestaties te brengen, krijgen zij de avond voor de wedstrijd een energierijke pastamaaltijd aangeboden. Italiaanse pasta staat bekend als het beste krachtvoer voor het leveren van een langdurige topprestatie zoals een marathon. Oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers opent om 17.00 de Grand'Italia Pasta Party.

De Pasta Party wordt georganiseerd door Nederlands grootste Italiaanse pastamerk Grand'Italia, in samenwerking met de Euromast en de Rotterdam Marathon. In de Euromast kunnen de renners in drie shifts van anderhalf uur onbeperkt pasta eten. Grand'Italia stelt voor de 500 deelnemers van de Pasta Party hun pasta's en pastasauzen ter beschikking. Deze pasta is, volgens Italiaanse traditie, gemaakt van durumtarwe en wordt tijdens de Party bereid volgens Italiaans recept.

Goede koolhydraten
Duursporters hebben voor een optimale energievoorziening van het lichaam, koolhydraatrijke voeding nodig. Pasta van harde tarwe, ook wel durumtarwe genoemd, is daar een goed voorbeeld van. Pasta van durumtarwe heeft een lage glycemische index, wat betekent dat de energie geleidelijk wordt afgegeven in het lichaam. Want voor een ruim 42 kilometer lange duurloop is het natuurlijk noodzakelijk ook in de laatste kilometers nog over de nodige energie te beschikken.

Bijzondere gasten
Naast Ben Wijnstekers, die met een groep Oud-Feyenoorders de marathon loopt ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds, heeft de Pasta Party nog een bijzondere deelnemer: de Ethiopische Beza Nababa (23). Beza is blind en voor haar is de marathon in de Maasstad een training voor de Olympische Spelen in Beijing.

De Pasta Party vindt plaats op zaterdagavond 14 april en is verdeeld in drie shifts van anderhalf uur. De aanvang is om 17.00, 18.30 of om 20.00. Alleen voor de shift van 20.00 zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Kaarten zijn nog te koop op 13 april vanaf 10.00 bij het wedstrijdsecretariaat op de Marathon Sportexpo.