Ingezonden persbericht


persbericht *** software-overzicht 2007

Bilthoven, 12 april 2007
Nieuwe en verrassende ontwikkelingen in de softwaremarkt voor projectgestuurde en dienstverlenende organisaties in 2007 - vergeleken met 2006 zijn: Explosieve toename van functionaliteit voor projectenbeheersing en project portfoli- omanagement: Meer mogelijkheden voor het meetbaar integreren van strategische keuzes met de projecten-operatie.

· Sterke toename van de integratie tussen de transactiesystemen en de kennis- en communicatie systemen, zoals e-mail-afhandeling, documentmanagement, kwaliteit en workflow, door het inkapselen van deze functies in de systemen.
· Sterke toename van wereldwijde landen- en talenondersteuning, muv. Afrikaanse landen.

· Een toename van het aantal uitsluitend via Internet (browser) toegankelijke systemen (van 25% naar 33%). De meeste client/server systemen hebben additionele `web'- functionaliteit, slechts 2 systemen (7,5%) heeft géén toegang via Internet.
· De gemiddelde prijs van de softwaresystemen is gestegen met 30%, onder- houdspercentage (gerelateerd aan licentiebedrag) blijft gelijk.
· SAS, `software as a service', huur van de software met externe diensten voor opti- male beschikbaarheid tov. koop, neemt aarzelend toe, we verwachten daar nog meer van.

· Pluriformiteit aan operating systemen: meer dan de helft (56%) van de softwaresys- temen is inzetbaar in `multiplatform' omgevingen.

· Als database wordt SQL Server nu ondersteund door 78% van de softwaresyste- men, en heeft qua populariteit de slag met Oracle (59%) dus voorlopig gewonnen! Het software-overzicht van Projectenorganiseren.nl dat in april 2007 is verschenen, is gericht op projecten- en services organisaties. Vele daarvan zijn vooral kennisintensief, een voor de Nederlandse economie niet onbelangrijke groep. Dit overzicht van bedrijfssoftwaresystemen staat al een aantal jaar in de markt en dit jaar participeren 27 softwareleveranciers in het onderzoek, een toename ten opzichte van 2006 toen 24 leveranciers participeerden. De helft van de participanten is afkom- stig uit Nederland, de andere helft heeft haar roots buiten Nederland. de kortste weg naar succes ... Nieuw in het software-overzicht is de doelgroepenmatrix, waarin de systemen naar type bedrijfsomvang én type toepassingsgebied worden gepositioneerd. Software-overzicht 2007-1, informatiesystemen voor projectgestuurde organisaties is aan te vragen1 via het Internet-adres:
http://www.projectenorganiseren.nl/index.php?option=com_performs&formid=1&Itemid=194 Het onderzoek is uitgevoerd door PSOpartners, een onafhankelijk adviesbureau voor ontwikkeling, besturing en automatisering van projectgestuurde en dienstverlenende organisaties. Bij ons kunt u ook de verschillenanalyse tussen 2007 en 2006 opvragen. PSOpartners


1 kosteloos voor pers-doeleinden
www.psopartners.net · pso@psopartners.net · contactpersoon J.G. Bloem · T 030 2251111

---- --