Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/4)

TILBURG, 12 april 2007

Politie arresteert verdachte ter zake mishandeling
Ontslagen medewerker gooit kokend water in gezicht leidinggevende

TILBURG: De politie heeft vanmorgen in een bedrijfspand aan de Kapitein Hatterastraat een 21-jarige Tilburger aangehouden die uit woede over zijn ontslag een beker kokend water in het gezicht van zijn 47-jarige leidinggevende had gegooid. Het slachtoffer moest zich laten behandelen in het Tweesteden Ziekenhuis. Daar werd een 1^e graads verbranding aan zijn gezicht, nek en borst geconstateerd. Tevens liep hij licht letsel aan zijn rechteroog op. Het slachtoffer zal volgens de arts volledig herstellen maar hij moet de verwondingen wel regelmatig koelen en daarop zalf smeren.

Vanmorgen kreeg een 21-jarige uitzendkracht ontslag aangezegd omdat hij meerdere keren zich niet aan interne afspraken had gehouden onder meer omtrent het opnemen van verlof en het terugkoppelen van een huisartsbezoek. Aanvankelijk leek de 21-jarige man zijn ontslag goed op te nemen. Bij het verlaten van het pand, kreeg hij echter een woede aanval waarbij hij een beker kokend water in het gelaat van zijn leidinggevende gooide. Het ging om water uit een automaat om thee van te maken. Het slachtoffer pakte zijn belager vast en wist hem met twee collegas in bedwang te houden totdat de politie arriveerde en de verdachte overnam. Aan het bureau verklaarde de verdachte veel spijt te hebben van zijn actie. De politie maakt proces-verbaal op ter zake mishandeling.

Drie arrestaties tijdens burenruzie

GOIRLE: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.00 uur aan de Spoorbaan tijdens een burenruzie drie personen aangehouden. Een 49-jarige vrouw uit Goirle werd gearresteerd ter zake bedreiging. Haar 54-jarige broer en haar 21-jarige dochter werden aangehouden omdat zij probeerden de arrestatie van te verhinderen. De politie heeft de verdachten na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De 54-jarige verdachte heeft een conflict met een buurtbewoonster in verband met een schade aan haar auto waarvoor hij verantwoordelijk is gesteld. Gisteravond ging hij verhaal halen. Bij de buurvrouw was een 19-jarige Tilburger op visite. Hij verklaarde dat de buurman enige tijd voor de voordeur stond, maar dat de buurvrouw niet open wilde doen omdat ze bang was.

De buurman riep toen dat als er niet open gedaan werd, de ruiten zouden sneuvelen. Hierop is de politie gebeld. In bijzijn van de agenten uitte de 49-jarige vrouw die haar broer bijstond, dreigementen in de richting van de 19-jarige Tilburger dat zij hem kapot zou maken. Hierop werd zij aangehouden. Haar twee familieleden probeerden de aanhouding te beletten door aan de verdachte te trekken. Ook zij zijn uiteindelijk aangehouden. De zaak is doorgegeven aan de wijkagent die wellicht een bemiddelende rol gaat spelen.

Scholieren aangehouden vanwege bezit softdrugs

TILBURG De politie heeft gistermiddag omstreeks 13.30 uur op de Reitse Hoevenstraat op aanwijzing van een conciërge van een school twee scholieren, jongens van 15 en 16 jaar uit Tilburg, aangehouden omdat ze in het bezit waren van een zakje wiet met een gewicht van 87 gram.

De conciërge zag dat de twee verdachten net buiten het schoolterrein een zakje met softdrugs aan elkaar overgaven. Hij nam beide scholieren mee het schoolgebouw in en belde de politie. De knapen zijn verhoord, de drugs zijn in beslag genomen. De 15-jarige jongen is overgedragen aan Jeugdzorg omdat met hem al een traject loopt. De andere verdachte is om 18.30 uur overgedragen aan zijn moeder.

Politie houdt snelheidscontroles op de Ringbaan West

TILBURG: De politie heeft gisteravond op twee plaatsen langs de Ringbaan West een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 4703 bestuurders werd gecontroleerd. Daarvan waren er 610 in overtreding. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 110 kilometer per uur.

De Ringbaan (Noord, Zuid, Oost en West) is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Tilburg. In de directe omgeving van deze wegen bevinden zich winkelgebieden, steken voetgangers en fietsers kruisingen over en spelen kinderen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. De afgelopen drie jaar vonden op deze wegen meer dan 120 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Kladders op heterdaad betrapt

TILBURG: Agenten hebben gistermiddag op de Siriusstraat twee knapen van 21 en 22 jaar uit Tilburg op heterdaad betrapt toen bezig waren met het bekladden met verf van een muur van een fabriekspand aldaar. De daders krijgen een proces-verbaal.

Auteur: Willem van Hooijdonk