Gemeente Heerlen

Overhandiging door Wethouder Peter van Zutphen

RIMO ontvangt 73 computers van gemeente Heerlen

Wethouder Peter van Zutphen heeft donderdag 12 april 73 computers overhandigd aan Trudie Odekerken, directeur van RIMO. De computers zijn bestemd voor cliënten van RIMO. Dit zijn over het algemeen mensen die door psycho-sociale problemen tussen de wal en het schip zijn geraakt en via verschillende woonvormen en begeleiding van RIMO terug naar de samenleving willen. Ze kunnen de computer gebruiken om op zoek te gaan naar een woning en/of naar werk.

De vraag naar geschikte computers is bij RIMO zelf ontstaan. Bij het centrum voor sociale activering kunnen cliënten computerlessen volgen. Mensen die dat doen willen op enig moment ook zelf over een computer kunnen beschikken, zodat ze de opgedane kennis ook in de praktijk kunnen gebruiken. Daarnaast is de computer in de huidige tijd een apparaat dat niet meer weg te denken is in een huishouden. Het is een goed hulpmiddel om op een volwaardige manier deel te nemen aan de maatschappij.

'Verdienen'
De cliënten van RIMO hebben maar weinig geld en daarmee is de aanschaf van een computer onmogelijk. Daarom heeft RIMO een oproep gedaan aan de gemeente en aan andere maatschappelijke instanties om afgeschreven computers ter beschikking te stellen. De cliënten moeten de computers echt 'verdienen'. Zij die zich goed inzetten voor hun terugkeer naar de samenleving komen als eerste in aanmerking voor een computer.

Voorwaarden
De computers bij de gemeente zijn vrijgekomen na een vervangingsronde. Voor het 'lichtere' werk zijn ze nog goed bruikbaar, maar ze voldoen niet meer aan de standaard die gemeente hanteert. Het is de eerste keer dat de gemeente computers schenkt aan een instantie. Er worden geen voorwaarden gesteld aan de ontvangers van computers, maar het moet wel gaan om een 'goed doel'.

HEERLEN, 12 april 2007
Concernstaf Communicatie
Monique Leurs
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------

---- --