Gemeente Brielle


Inwoners omgeving geïnformeerd over Maasvlakte 2

Op 7 december 2006 heeft in Brielle een informatieavond plaatsgevonden om de bewoners uit de omgeving te informeren over de toekomst van de Voordelta, de projecten Maasvlakte 2 en Bestaand Rotterdams Gebied. Deze projecten vallen onder het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR). In een gezamenlijk initiatief van de bij PMR betrokken partijen zijn op nog 15 andere locaties in de wijde omgeving van Rotterdam en de Voordelta informatieavonden georganiseerd. Circa 1000 belangstellenden bezochten de informatieavonden. Tijdens de bijeenkomsten konden de bezoekers vragen stellen en discussiëren met verschillende specialisten. De meest besproken onderwerpen en vragen die in deze gesprekken aan de orde kwamen zijn per informatieavond in een verslag samengevat.

Bezoekers van de informatieavond in Brielle maakten zich voornamelijk zorgen over verkeersafwikkeling, recreatie op het strand, en de effecten van Maasvlakte 2 op licht, lucht, geluid, zicht. Ook was er veel vraag naar informatie over het project PMR als geheel. Een aantal bezoekers had ideeën over het benutten van kansen in het gebied.

Lees hier het verslag van de informatieavond in Brielle. Meer informatie over Maasvlakte 2 en de verslagen van de andere informatieavonden vind u op de website www.maasvlakte2.com.. .