Gemeente Abcoude


Pontjes varen weer

Zelfbedieningspontje bij Abcoude
Pont over de Amstel
Nieuwe pont ter hoogte van de Nesserlaan
Vaarschema en tarieven
Meer informatie

Deze maand varen de pontjes van Groengebied Amstelland weer in onze regio. De pontjes sluiten aan op verschillende wandel- en fietsroutes.

Zelfbedieningspontje bij Abcoude

U kunt de Holendrecht bij de Voetangelweg oversteken met een zelfbedieningspontje. Dit geeft u de gelegenheid te kiezen aan welke kant van de Holendrecht u naar Ouderkerk aan de Amstel of Abcoude gaat.

Pont over de Amstel

Na een winterstop vaart het pontje over de Amstel weer vanaf zaterdag 14 april.
Het pontje, bestemd voor fietsers en wandelaars, vaart van de Kalfjeslaan in Amsterdam-Buitenveldert naar de Ouderkerkerdijk in Amsterdam-Watergraafsmeer. Het pontje is onderdeel van een recreatieve fiets- en wandelroute door het omliggende gebied.

Nieuwe pont ter hoogte van de Nesserlaan

De fiets- en voetgangerspont ter hoogte van de Nesserlaan, vormt een verbinding tussen Amstelveen en polder De Ronde Hoep, waardoor deze landelijke aantrekkelijke polder gemakkelijker bereikbaar is en meer mogelijkheden biedt voor fiets- en wandeltochten. De pont vaart weer sinds 1 april.

Vaarschema en tarieven

De overtocht zelfbedieningspont is gratis en niet tijdsgebonden. Voor de andere pontjes geldt: in april en september vaart de pont alleen weekenden en feestdagen van 12.00 tot 18.00 uur; in mei, juni, juli, augustus dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur.
Het tarief voor een overtocht is gehandhaafd op EUR 0,75, kinderen tot vijf jaar gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie over de pont of de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland zie www.recreatienoordholland.nl.