Gemeente Abcoude


Nieuwe consulent aangepast sporten in Utrecht-West

Utrecht-West en aangepast sporten
Meer weten

Vanaf maart dit jaar versterkt Judith Meeuwissen het team van Sportservice Midden Nederland als consulent aangepast sporten in de regio Utrecht-West. In de gemeenten Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen, Loenen, Maarssen, Montfoort en Woerden zet zij zich in om het aangepast sporten beter op de kaart te zetten. Ik wil sport voor de mensen toegankelijker en meer vanzelfsprekend maken. Sport is echt gewoon voor iedereen, aldus de 29-jarige Meeuwissen.

CIOS

Judith heeft de opleidingen CIOS (specialisatie Aangepast Sporten) en CMV (Cultureel Maatschappelijke Vorming) succesvol afgerond. Ze is werkzaam geweest als bewegingsagoog binnen een dagcentrum voor mensen met een beperking en als consulent bij MEE Utrecht. Ik hoop in mijn nieuwe baan een brug te kunnen slaan tussen de sportvereniging en sporters met een beperking. Voor veel sportverenigingen is het nog lang niet zo vanzelfsprekend om voor mensen met een beperking sportaanbod te creëren.

Utrecht-West en aangepast sporten

Het aangepast sportaanbod is zich al aan het uitbreiden. Binnenkort starten twee sportverenigingen met aangepast sporten. In de gemeente Mijdrecht is per 1 maart een zitvolleybalteam gestart (Veenland) en korfbalvereniging OVVO in Maarssen begint in de Nationale Sportweek (13 april) met een team voor mensen met een verstandelijke beperking.

Meer weten

Wilt u meer weten over sporten met een beperking in de regio Utrecht-West? Neemt u dan contact op met Judith Meeuwissen via (030) 751 38 40 of 06 12 94 94 36. Mailen kan naar:
jmeeuwissen@sportservicemiddennederland.nl. Op
www.usportanders.nl vindt u een totaaloverzicht van sportaanbieders met een aanbod voor aangepast sporten.