Universiteit Maastricht

12 april 2007
Geert Hofstede opnieuw meest geciteerde econoom ESB citatietop-30

Prof. dr. Geert Hofstede, emeritus hoogleraar Organisatie Antropologie en Internationaal Management aan de Universiteit Maastricht, is opnieuw 's lands meest geciteerde econoom in internationaal gerenommeerde tijdschriften. Dat blijkt uit de jaarlijks door ESB (Economische Statistische Berichten) opgestelde top-30 van citaties, dit keer over de periode 2000-2004. Met een score van 3306 citaties laat Hofstede alle andere economen met afstand achter zich.

De citatietop is een belangrijk instrument om de impact van academische publicaties te meten. Aan de hand van de verwijzingen naar andermans onderzoek wordt een waardering uitgesproken over het geleverde werk, en hoe dit aansluit bij het lopende onderzoek. Hofstede was van 1985 tot aan zijn emeritaat in 1993 hoogleraar bij de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Universiteit Maastricht. Zijn boek `Cultures and Organizations: Software of the Mind', voor het eerst verschenen in 1991 en in volledig herziene druk opnieuw uitgebracht in 2005, geldt als standaardwerk voor de sociale en economische wetenschappen. Hofstede stond aan de wieg van internationale studieprogramma's en samenwerking met de euregionale universiteiten.
Om zijn naam en werk te eren stelde de Universiteit Maastricht in juni 2006 de Geert Hofstede Leerstoel `Culturele Diversiteit' in aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Prof. dr. Mark Peterson is de eerste houder van deze leerstoel.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Femke Kools, tel. 043 3885230, e-mail Femke.kools@ssc.unimaas.nl De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.