Provincie Noord-Holland

P E R S B E R I C H T

D66 Noord-Holland: Te weinig duurzame energie in het college-akkoord van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks

Haarlem, 12 april 2007

D66 Noord-Holland vindt de paragraaf over de duurzame energie in het college-akkoord van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks veel te mager. De plannen om van Noord-Holland een duurzame provincie te maken zijn niet concreet en het ervoor beschikbaar gestelde geld is veel te weinig.

Fractievoorzitter Joke Geldhof: "In de campagne voor de verkiezing van Provinciale Staten afgelopen maart waren schonere lucht, duurzame energie en energiebesparing bij alle partijen hot. In het college-akkoord wordt nu over geen enkel concreet project gesproken om dit ook echt waar te maken. Waarom niet investeren in de waterstof-auto of Texel tot een energie-neutraal eiland maken. Het milieu en de klimaatverandering verdienen meer aandacht dan vage beloften."

D66 Noord-Holland zal het nieuwe college van GS kritisch en complementair volgen. Constuctief waar mogelijk, met alternatieven waar nodig. D66 Noord-Holland zal laten zien dat Noord-Holland groener, eigenzinniger en duurzamer kan, zonder betutteling, met de blik naar buiten en het lef om verder te kijken dan wat goed is voor de korte termijn. D66 wil het geweten van dit college zijn en het redelijk alternatief. Geen oppositie voor of tegen dit college, maar D66 voert oppositie naast dit college.

De volledige tekst van de inbreng van D66 Noord-Holland op het college-akkoord is te vinden op www.d66noordholland.nl

Meer informatie: Catharina de Leur, medewerker statenfractie D66 Noord-Holland, c.d.leur@d66.nl of 06-23267722