Politieacademie dringend op zoek naar docenten

12.04.2007 / 14:41 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Politieacademie

Politieacademie

De Politieacademie is dringend op zoek naar extra docenten voor het politieonderwijs. De vraag naar politieopleidingen is structureel toegenomen en dat zal de komende jaren niet veranderen. Dat komt door de voorgenomen uitbreiding van de politiesterkte in 2010, landelijke verbeterprojecten voor de opsporing, en de vergrijzing van het personeelsbestand bij de politiekorpsen. De extra docenten zijn nodig op korte termijn. De Politieacademie probeert met een innovatieve aanpak vooral in andere sectoren dan de politie geschikte kandidaten te vinden. Potentiële kandidaten mogen een dag met een specialistische politieopleiding meedraaien.

De personele versterking c.q. vervanging bij de regiokorpsen is direct merkbaar in de opleidingsvraag. De Politieacademie verzorgt alle opleidingen voor de Nederlandse politie. Daarnaast volgen ook steeds meer medewerkers van andere veiligheidsorganisaties een opleiding bij het hbo-geaccrediteerde opleidingsinstituut.

Momenteel heeft de Politieacademie ongeveer 55 vacatures voor docenten op het gebied van recherche-, gevaarsbeheersing-, verkeer- milieu- en managementopleidingen. De academie zoekt al geruime tijd binnen de politie, maar bij sommige specialismen blijkt dat de experts zo hard nodig zijn voor de praktijk, dat zij moeilijk vrijgemaakt kunnen worden voor het geven van opleidingen. De academie zoekt behalve oplossingen in partnership met de korpsen ook steeds meer buiten het politieveld naar geschikte docenten. Bijvoorbeeld deskundigen op het gebied van gedragswetenschap, management, bedrijfskunde of forensische techniek. Onderwijservaring is een pré, maar indien nodig biedt de Politieacademie nieuwe medewerkers een onderwijskundig opleidingstraject aan.

Als start van de wervingscampagne organiseert de Politieacademie volgende week donderdagavond 19 april in Utrecht een 'cv-check-sessie'. Potentiële kandidaten wordt een inkijkdag bij één van de specialistische politieopleidingen aangeboden. Op die manier kunnen beide partijen kijken of er een basis is verder te gaan. De Politieacademie zoekt specialisten op hbo- en academisch niveau.


---
Meer informatie

Politieacademie, Communicatie & Marketing
Wouter Kniest, 06-53 313 663