Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam/ Nieuwegein, 12 april 2007

Implementatie van Avaya Communication Manager en Contact Center Express als nieuwe softwareoplossingen

Accor Hotels optimaliseert service aan gasten

Accor Hotels Nederland optimaliseert haar reserveringsproces met behulp van de Avaya Communication Manager. Bovendien gaat de hotelgroep gebruikmaken van Avaya Contact Center Expres. Met beide oplossingen geeft Accor invulling aan de verdere verbetering van haar service aan de hotelgasten.

Avaya Contact Center Express is een multichannel softwareoplossing voor kleinschalige callcenters en voorziet onder meer in Intelligent Routing en Computer Telephony Integration (CTI). In het contact met de gasten beschikt Accor nu over mogelijkheden om gebruik te maken van multimediale interactie via spraak, web chat en e-mail.

Volgens IT Manager Dirk Kenter van Accor Hotels Nederland kunnen met behulp van het nieuwe systeem meer gesprekken worden afgehandeld. "Daarmee dringen we de wachttijden terug, waarmee we onze service aan de gasten naar een nog hoger niveau tillen. Bovendien neemt ook de interne efficiency toe. We kunnen effectiever dan tot nu toe omgaan met de beschikbare mensen in het callcenter."

Avaya Communication Manager biedt intelligente communicatietoepassingen op basis van hoogwaardige, betrouwbare en sterk schaalbare telefonie. Met deze softwareoplossing beschikt Accor over een groot aantal functionaliteiten. Avaya Communication Manager onderscheidt zich door uitstekende configuratiemogelijkheden en eenvoudig beheer.

Accor maakt al geruime tijd gebruik van de Avaya Integral 55 HotCom-applicaties. Avaya HotCom omvat hardware en software gericht op typische hotelmanagementprocessen. Gedacht moet worden aan het in- en uitchecken van gasten, het vastleggen van hun gegevens en het bieden van roomservice. Door de overname in 2004 van Tenovis, Europees leverancier van zakelijke communicatiesystemen, verwierf Avaya een sterke positie in de hotelbranche. De Amsterdamse hotels van Accor die met het Tenovis-systeem waren uitgerust, zijn inmiddels gekoppeld aan het Avaya Contact Center met behoud van alle mogelijkheden.

*****
Accor
Met 160.000 medewerkers in 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger bijna 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten: hotels: meer dan 4.000 hotels met 475.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, Red Roof Inn, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals luxueuze catering (Lenôtre); services aan zakelijke instellingen en overheden: dagelijks maken 21 miljoen mensen in 35 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor worden opgezet en beheerd.

In Nederland is Accor vertegenwoordigd met 4 Sofitels waaronder Hotel The Grand Amsterdam, 9 Novotels, 22 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 3 Formule I Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor. Voor meer informatie: www.accor.com

Avaya
Avaya levert oplossingen voor Intelligent Communications. Hiermee kunnen klanten hun onderscheidend vermogen vergroten om zo de concurrentie voor te blijven. Meer dan één miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder ruim 90% van de Fortune® 500, vertrouwen op Avaya-oplossingen voor IP-telefonie, Unified Communications, Contact Centers en Communications Enabled Business Processes. Avaya Global Services biedt organisaties van iedere omvang een uitgebreide dienstverlening en ondersteuning. Voor meer informatie: www.avaya.nl



Ingezonden persbericht