Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 12 april 2007

TLN wil medewerkers TNT Post baan aanbieden

Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil samen met opleidingsinstituut VTL en TNT Post gaan bekijken of de sector medewerkers van TNT Post een baan aan kan bieden. Aan de ene kant dreigen vele duizenden medewerkers van TNT Post ontslagen te worden. Aan de andere kant zit het beroepsgoederenvervoer over de weg te springen om nieuwe chauffeurs. Zo kent de sector op dit moment zo'n 5.500 vacatures.

Om het tekort aan te pakken hebben de sociale partners in de sector transport en logistiek een breed plan van aanpak opgesteld om extra chauffeurs te laten instromen in de bedrijfstak. Eén van de activiteiten om jongeren te interesseren voor het chauffeursvak is de campagne 'Maak jezelf onmisbaar'. In dat kader behoort subsidiering van de dure chauffeursopleiding tot wel 90% tot de mogelijkheden.

TLN denkt dat het idee om medewerkers van TNT Post om te scholen prima kan passen in het sociaal plan dat TNT Post bij zo'n grootschalige afvloeiing moet opstellen. Daarin zou bijvoorbeeld kunnen staan dat TNT Post de tijd de omscholing voor haar rekening neemt. Daarom is deze suggestie ook al in het bestuur van de Stichting Opleiding en Ontwikkeling Beroepsgoederenvervoer (SOOB) gedaan. In het SOOB-bestuur zitten vertegenwoordigers van ondernemersorganisaties en vakbonden.


---

Bel voor meer informatie met TLN, afdeling communicatie, Esther Vorenkamp, T 079 3636115 of M 06 51806340. Voor meer informatie over de campagne 'Maak jezelf onmisbaar. Kom werken in transport en logistiek' zie www.vtl.nl