Gemeente Bernheze


Collegebesluiten

3 april 2007

Subsidie voor restauratie

Het college van burgemeester en wethouders heeft een subsidie verleend van EUR 1.176,48 aan P. Vos en M. van Oorschot, Hoofdstraat 57, 5473 AP Heeswijk-Dinther voor het restaureren van het gemeentelijk monument Hoofdstraat 73 in Heeswijk-Dinther.

Enduro-rit

Het college van burgemeester en wethouders heeft toestemming verleend aan de stichting Enduro Bernheze voor het houden van een kampioensrit op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december 2007.

Wandelroutenetwerk Bernheze

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in Bernheze een wandelroutenetwerk te ontwikkelen volgens de genaamde knooppuntensystematiek. Deze systematiek is succesvol gebleken bij het regionale fietsroutenetwerk en wordt ondertussen in enkele gemeenten ook al succesvol toegepast bij wandelroutenetwerken. De regio VVV gaat het project coördineren. Planning is dat het netwerk eind 2008 wordt opgeleverd. Bij de provincie wordt een subsidieaanvraag gedaan in het kader van de zogenaamde uitvoeringsimpuls revitalisering landelijk gebied.

Gedeeltelijke intrekking aanhoudingsbesluit

Het aanhoudingsbesluit op grond van de Wet geurhinder en veehouderij wordt opgeheven voor de intensieve veehouderijen in het buitengebied. Voor bedrijven in en nabij de bebouwde kommen in gebieden met het primaat natuur blijft het aanhoudingsbesluit gehandhaafd. De betreffende gebieden zijn op kaart aangegeven.