Amsterdam Airport Schiphol

Published: 15:05 12.04.2007 GMT+2 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Schipholfonds doneert ruim 184.000 euro aan omgeving

Aalsmeer, 12 april 2007

Het Schipholfonds heeft in het in het eerste kwartaal van 2007 een bedrag van 184.513 euro geschonken aan 57 instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol. De hoogste donaties (van ¤ 2.500,= en hoger) werden vandaag uitgereikt bij Dutch Dakota Association te Schiphol-Oost door Michael van Praag, voorzitter, en Ray van Loon, bestuurslid, van Het Schipholfonds.

Hoogste donaties

Stichting Bloemencorso Bollenstreek organiseert jaarlijks in april een bloemencorso dat door de bollenstreek van Noordwijkerhout naar Haarlem trekt. Het Schipholfonds steunt de organisatie van de bloemencorso met 10.000 euro.

Stichting StadsSpelen te Amsterdam organiseert in het voorjaar een sportieve strijd tussen de inwoners van de Amsterdamse stadsdelen met de ambitie 'de beste van Amsterdam' te worden op het gebied van koken, dans, muziek, quiz of voetbal. De grote finale is op 1 juli op de Dam. Het Schipholfonds maakt de StadsSpelen mede mogelijk met een donatie van 10.000 euro.

Stichting Zaanse Cultuurmarkt te Zaandam viert dit jaar het 15-jarig bestaan van de Zaanse Cultuurmarkt met ondermeer op zaterdagavond 30 juni op de Burcht in Zaandam een gratis openluchtconcert, het Zaans Musical in Concert. Deze Musical in Concert wordt een groot spektakel met als bijzonderheid dat de 12 musicalzangers en zangeressen worden bijgestaan door ongeveer 200 amateurs afkomstig uit de talloze Zaanse kunst-, dans- en muziekverenigingen. Het Schipholfonds draagt hieraan bij met 10.000 euro.

Stichting Meer Jazz te Hoofddorp organiseert jaarlijks een festival gericht op een breed scala aan artistiek verantwoorde jazzmuziek voor een groot en breed publiek. Zowel de liefhebbers van eigentijdse jazz en geïmproviseerde muziek, van latin-jazz als die van traditionele jazz en rhythm and blues kunnen hun hart ophalen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Het festival vindt plaats op 11, 12 en 13 mei en wordt door Het Schipholfonds mede mogelijk gemaakt met een donatie van 10.000 euro

Hoge donatie

Korfbalvereniging Badhoevedorp krijgt in de zomer van 2007 een kunstgrasveld. Dit veld wordt gebruikt voor trainingen en wedstrijden. Om het kunstgrasveld ook bij schemer en in de avond te gebruiken, is veldverlichting nodig. Het Schipholfonds draagt met een donatie van 7.500 euro bij aan de aanleg van deze verlichting.

Het Schipholfonds
Het Schipholfonds is in december 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht en steunt door middel van donaties projecten die van maatschappelijk, cultureel of sportief belang zijn en in de omgeving van Schiphol worden ontwikkeld. Amsterdam Airport Schiphol schenkt ieder jaar een bedrag aan Het Schipholfonds. Het Schipholfonds is een stichting, met een onafhankelijk bestuur, dat aan de hand van statuten en voorafgestelde criteria donaties toekent. Donaties komen uitsluitend ten goede aan instanties en organisaties zonder winstoogmerk en van collectief belang.

Voor het indienen van aanvragen voor een donatie in het tweede kwartaal 2007 is de sluitingsdatum 1 mei 2007.