Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

MSN Pech en Geluk enquête: Jongeren geloven totaal niet in 'Vrijdag de 13e'

Een winnend lot dat je kwijt bent of 's nachts langs de snelweg, dat is pas pech

Amsterdam, 12 april 2007 - Nederlandse jongeren geloven totaal niet in de zogenaamde ongeluksdag 'Vrijdag de 13e'; 81% vindt morgen 'een dag als alle andere dagen'. Dat blijkt uit de resultaten van de MSN Pech & Geluk enquête die onder ruim 30.000 respondenten werd gehouden. Uit dezelfde enquête blijkt dat Nederlanders zichzelf behoorlijk gelukkig vinden. Ze geven zichzelf gemiddeld een dikke 7 als het gaat om 'persoonlijk geluk'. Respondenten worden het gelukkigst van een lieve partner en een gezond lichaam.

Geen pech op 'Vrijdag de 13e', maar toch voorzichtig... Saillant detail is dat veel respondenten aangeven totaal niet in 'Vrijdag de 13e' te geloven, maar toch gaat een kwart morgen een aantal zaken uit de weg. Zo zegt zo'n 5% niet in een vliegtuig te stappen of te bungee-jumpen en zal bijna 6% niet snel trouwen op deze ongeluksdag. Ook operaties (4%) en huwelijksaanzoeken (3%) worden liever een dagje uitgesteld. De overige 75% zal morgen helemaal niets laten, pech op 'Vrijdag de 13e' bestaat wat hen betreft helemaal niet. Wat in hun ogen wel pech is? Een schoolvoorbeeld van 'pech' is een winnend lot hebben dat je kwijt bent (40%) of 's nachts met een lekke band langs de snelweg staan (30%).

Jongeren worden niet gelukkig van gratis shoppen
De MSN Pech en Geluk enquête ging op zoek naar 'dat wat ons gelukkig maakt'. Opvallend resultaat is dat jongeren veel minder met materialistisch zaken en uiterlijk bezig zijn dan vaak wordt beweerd. Een 'make-over krijgen' bezorgt slechts 2,4% geluk, 'slank zijn' maakt ook maar een kleine 5% gelukkiger. Ook voor 10.000 euro shoppen loopt slechts 7% warm. Een gezond lichaam is voor de meeste mensen (30%) veel belangrijk, een lieve partner (44%) het allerbelangrijkst. Maar een partner is niet zaligmakend. Twee van de drie respondenten geeft aan liever 'helemaal alleen maar gelukkig' te zijn dan 'samen ongelukkig'. Er bestaat overigens ook nog 'klein geluk'; hierbij denken mensen vooral (40%) aan een mooie zonsondergang.

Huisdieren soms geliefder dan ouders en vrienden
De 30.000 respondenten van de MSN Pech & Geluk enquête werden ook ondervraagd op het gebied van liefde geven én ontvangen. Opvallend is dat 7% van de respondenten meer liefde geeft aan zijn of haar huisdier dan aan familie en vrienden. En 5% zegt van deze huisdieren ook meer liefde terug te krijgen. Voor de meeste mensen staan partner, familie en vrienden echter bovenaan. Bijna 30% zegt de meeste liefde aan hun partner te geven, gevolgd door hun ouders (19%). De ouders geven meer liefde terug (35%) dan de partner (27%). Jongeren zijn richting familie en vrienden ook gul; een bonus die niet zelf gespendeerd mag worden, wordt door 55% aan familie geschonken, door 22% aan een goed doel en 20% aan vrienden. Niet iedereen gunt iemand anders een bonus; 1% verbrandt de bonus nog liever dan hem weg te geven.

MSN Pech & Geluk enquête
De MSN Pech & Geluk enquête werd gehouden onder 30.688 respondenten, 62% daarvan was vrouw, 38% man. De deelnemers varieerden in leeftijd van '15 jaar en jonger' tot '61 jaar of ouder'; de kernleeftijd van de respondenten lag tussen de 10 en 30 jaar. Van vrijdag 13 april tot zaterdag 5 mei komt op msn.nl het thema Pech & Geluk nog uitgebreid aan bod in een 'special' met content variërend van top 10's tot grappige video's.

MSN
MSN, onderdeel van Microsoft, is 's-werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming. MSN trekt wereldwijd meer dan 465 miljoen unieke gebruikers per maand. Gelokaliseerde versies zijn beschikbaar in 42 markten en 21 talen. MSN is wereldwijd leidend in het bieden van webdiensten aan consumenten (MSN Hotmail en MSN Search) en digitale marketingoplossingen aan bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.msn.nl.

Windows Live(TM)
Windows Live staat voor een aantal persoonlijke internetdiensten en software, gemaakt om alle contacten en relaties, informatie en zaken die mensen belangrijk vinden op één veilige plaats op Internet samen te brengen. Tevens biedt Windows Live beveiligingsfuncties voor de PC, mobiele apparaten en het web.

MSN en Windows Live zullen als aanvullende diensten naast elkaar beschikbaar zijn. Meer informatie over de Windows Live-diensten is te vinden http://get.live.com/. Informatie over de bèta diensten van Windows Live is te vinden op http://ideas.live.com.