Wageningen Universiteit

bundelt paardenkrachten Wageningen UR bundelt paardenkrachten

12 apr 2007

Onderdeel: Wageningen UR

De verschillende onderdelen van Wageningen Universiteit en Researchcentrum die zich bezig houden met paarden, gaan meer samenwerken. Dat besloten vertegenwoordigers uit vrijwel alle geledingen van Wageningen UR onlangs tijdens de workshop âsamen meer paardenkrachtâ van Equine Delta.

Equine Delta werd twee jaar geleden opgericht om samenwerking tussen Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL), Alterra , ASG, het departement Dierwetenschappen van de universiteit en LEI, allen onderdeel van Wageningen UR, op het gebied van paarden tot stand te brengen. Tot nu toe bleef het bij kleinschalige samenwerkingsprojecten, maar nu zal de samenwerking veel grootschaliger zijn, verwacht Martine van Tilburg, docent op VHL en voorzitter van Equine Delta. "We trekken het nu veel breder. Er was belangstelling vanuit allerlei hoeken van Wageningen UR, er blijkt op heel veel plekken binnen de universiteit en onderzoeksinstellingen iets gedaan te worden met paarden. Maar we wisten nauwelijks van elkaar wat we doen."

"Naast een kennismaking met elkaar en elkaars bezigheden kwamen er ook al een aantal concrete voorstellen naar boven, zoals de inzet van studenten bij onderzoek, samenwerking bij het verkrijgen van subsidies en een intranet waarop men elkaar op de hoogte kan houden van onderzoeken en projecten en met elkaar kan overleggen." Verder hoopt Van Tilburg door bundeling van krachten beter om te kunnen gaan met de âmoeilijkeâ paardensector. "De sector is niet te vergelijken met andere veehouderijtakken, die verregaand gestructureerd zijn en waar onderzoeksresultaten zoveel mogelijk gedeeld worden. De paardenhouderij is veel commerciëler, hoe krijg je deze partijen om de tafel en wellicht zijn dit niet automatisch de âbekendeâ partijen. Dat we hier ook niet zo een twee drie een oplossing voor hebben mag duidelijk zijn, maar de wil om hier oplossingen voor te vinden is er zeker binnen WUR".

Daarnaast moet Wageningen UR een gezicht naar buiten krijgen voor de paardenwereld. Wat dat concreet betekent, kan Van Tilburg niet zeggen. "Dat is ook vooral een managementaangelegenheid. De managers die te gast waren, toonden interesse om hier iets mee te doen." Koen Moons

Bovenstaand bericht is geproduceerd door de redactie van Resource, het weekblad voor Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Het wordt u aangeboden door de afdeling Corporate Communicatie. Meer informatie bij Pers- en wetenschapsvoorlichting van Wageningen UR, e-mail: pers.communicatie@wur of bij de redactie van Resource, e-mail: resource@cereales.nl. Zie archief (inclusief Wb-artikelen) op http://www.resource-online.nl.