Persberichten 12/04 middag

regio, 12-04-2007

Hillegom / Noordwijk Snelheidcontroles De politie heeft het Paasweekend in het belang van het bevorderen van de verkeersveiligheid snelheidcontroles gehouden op de Gooweg en Beeklaan in Noordwijk en de Leidsestraat in Hillegom. Er passeerden 11.5613 voertuigen de radarauto. Van dit aantal reden er 2386 harder dan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was op de Gooweg. Daar passeerde een auto met 108 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. De politie zal blijven controleren.

Lisse Diefstal koperdraad De politie doet onderzoek naar de diefstal van twee tot driehonderdmeter koperdraad dat bij een aan de Heereweg gevestigd bedrijf dienst deed als bliksemafleider. De diefstal werd donderdagmorgen 12 april ontdekt en moet zijn gepleegd tussen deze datum en 1 april. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Voorhout Aanrijding Een 43 jarige man uit Noordwijkerhout verleende donderdag 12 april rond 09.15 uur bij het met zijn auto oprijden van de Loosterweg geen voorrang aan een 22 jarige automobiliste uit Voorhout. Door de aanrijding raakte de vrouw gewond. Zij is met letsel aan borst, voeten en enkels overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Waddinxveen Onderzoek naar mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 47 jarige vrouw uit Boskoop. Dit gebeurde op 2e Paasdag, maandag 9 april rond 16.00 uur op het Lindelaantje, een pad dat door het Gouwebos loopt. De vrouw fietste daar en vroeg hondenbezitters om hun honden aan te lijnen. Zij vroeg dit omdat zij tussen een man en vrouw door moest die midden op het laantje stonden en er drie of vier honden losliepen. Na het passeren raakte een stuk hout haar fiets. De Boskoopse stapte af en zag de man en vrouw op haar afkomen. Er ontstond een heftige woordenwisseling waarbij de man de Boskoopse met een stuk hout op haar hoofd sloeg. Toen een jonge vrouw nadere en de man aanriep stopte hij en liep het drietal met de honden in de richting van het parkeerterrein aan het Noordeinde. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en met name naar een man die even verderop met een buggy stilstond en mogelijk belangrijke informatie voor het onderzoek heeft. Een ieder die informatie heeft kan bellen naar de politie in Waddinxveen via 0900-8844.

Gouda Verdovende middelen De politie heeft woensdagmiddag 11 april bij een 18 jarige jongen uit Gouda, 37 gram cocaïne gevonden. De cocaïne zat in zijn jas en was daar verdeeld in drie zakjes. De politie deed de ontdekking bij het bekeuren van de jongen. Hij fietste rond 16.15 uur in het voetgangersgebied van de Hoogstraat. Bij de jongen werden thuis nog 19 pillen, vermoedelijk XTC, gevonden. De verdachte zit voor het onderzoek nog vast.