Strategische samenwerking Medion en MCC

Open distributie van Medion routenavigatie

Panningen-Naarden, 12 april 2007 - Medion, leverancier van consumentenelektronica, en Mobile Communication Company (MCC), distributeur van mobiele oplossingen, kondigen vandaag een strategische samenwerking aan. MCC gaat voor Medion de distributie van de routenavigatiesystemen verzorgen.

Met deze aankondiging geeft Medion het startsein voor een duale distributiestrategie. Naast de 'built-to-order' distributie met Aldi en de webwinkel van Medion zorgt MCC nu voor een open distributiemodel. De keuze van Medion voor MCC komt voort uit de kennis en expertise die het bedrijf heeft op het gebied van de retailvakhandel in het automotive-segment. MCC kan immers bogen op jarenlange ervaring in distributie van diverse navigatiesystemen en kent de markt hierdoor als geen ander. Onder de naam Medion Masters heeft MCC een uitgebreid introductieprogramma voor het verkoopkanaal opgesteld. Het programma bestaat uit een actiewebsite, een introductieaanbieding en een sales incentive-programma voor dealers. De officiële kick-off zal plaatsvinden tijdens de TeleVisie 2007 op 23 en 24 april in Nieuwegein.

"We signaleren dat de markt voor routenavigatiesystemen langzaam maar zeker volwassen wordt", aldus Harold van Wijk, business manager navigatie MCC. "Het doet ons deugd dat we ons assortiment uit kunnen breiden met de producten van de Europese nummer twee op dit gebied."

Michiel van der Vliet, Sales Director Benelux Medion: "We hebben goed gekeken naar de juiste partner voor de realisatie van ons nieuwe distributiemodel. En gezien de bewezen praktijkervaring en de mogelijkheid om een compleet verkoop programma op poten te zetten, is de keuze overtuigend op MCC gevallen."

Over Medion
Medion is in 1982 opgericht in Duitsland en in de loop der tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een internationale aanbieder van consumentenelektronica waaronder navigatiesystemen, desktops, laptops, monitoren en mobiele telefoons. Op het gebied van navigatie is Medion momenteel de tweede Europese speler. Medion staat bekend om de goede prijs/kwaliteitsverhouding van zijn producten. Om de naamsbekendheid bij de consument binnen de Benelux te vergroten, sponsort Medion onder andere het Nederlandse Spyker Formula One Team.

Mobile Communication Company (MCC)
MCC Nederland biedt resellers en dealers op het gebied van camera's, telecommunicatie en informatietechnologie complete oplossingen voor mobiele professionals, die behalve hardware en software ook aanvullende diensten, zoals trainingen, omvatten. MCC is de grootste onafhankelijke distributeur van telecommunicatiehardware, mobiele oplossingen en abonnementen in Nederland. Tot het productaanbod van MCC behoren ondermeer mobiele telefoons, Smartphones, digitale camera's, dect-apparatuur en PDA's, inclusief connectivity-, synchronisatie- en navigatieoplossingen van vooraanstaande leveranciers. MCC is gevestigd in Naarden en heeft tevens vestigingen in België en Spanje. Meer informatie is te vinden op www.mccnederland.nl.



Ingezonden persbericht