Ingezonden persbericht


Persbericht

Talpa Radio kiest voor centrale distributie van haar kanalen

Hilversum, 12 april 2007, Talpa Radio heeft ervoor gekozen om haar radiozenders en themakanalen via de Media Gateway van NOB aan te bieden aan distributeurs waaronder kabelmaatschappijen en internet service providers. Op 12 april jongstleden is het contract door beide partijen ondertekend.

De diverse radiostations als Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en Radio Digitaal zijn gehuisvest in verschillende panden in Hilversum, van waaruit de dagelijkse programma's worden uitgezonden. De keuze voor een centrale schakel in de distributie van alle kanalen werd om een aantal redenen gemaakt. Een belangrijke voorwaarde was dat de specifieke sound per zender gewaarborgd zou blijven. Daarnaast waren aspecten als continuïteit, redundantie in de uitvoering en veiligheid van belang.

Via een redundante glasvezelverbinding stuurt Talpa Radio haar radiosignalen naar de Media Gateway, het datacenter van NOB. Vanuit deze locatie, die 24/7 wordt bewaakt en beheerd, worden de signalen per distributeur in de gewenste vorm en kwaliteit aangeboden.

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Talpa Radio: "We zochten naar een kostenefficiënte distributievorm voor onze stations. Daarnaast moesten de diensten passen bij onze groeistrategie waarbij we continuïteit, kwaliteit en de mogelijkheid om elk station per distributeur zijn eigen 'sound and feel' te kunnen bieden, als voorname eisen hebben gesteld. NOB Cross media facilities kan ons dit bieden. Door hun oplossing kunnen wij ons concentreren op onze core business namelijk het maken van radioprogramma's en het runnen van radiostations."

Alexander Josiassen, manager Techniek & Operations Talpa Radio en initiator achter het innovatieve project, stelt met deze nieuwe aanpak voor distributie een blauwdruk af te geven. "Als Talpa Radio hebben we steeds meer content en afnemers. De Media Gateway geeft ons de gelegenheid de volledige controle en beheer van onze content te realiseren. De flexibiliteit en input van de mensen bij NOB heeft mede geleid tot de realisatie van een volledig redundante en bewaakte eindregie radio."

"Wij zijn uiteraard trots dat we onze diensten aan deze commerciële marktleider kunnen gaan bieden", stelt Leonard Ariëns, Commercieel Manager NOB. "Het distributieplatform in de Media Gateway en zaken als beheer en onderhoud, 24/7 bewaking en redundantie sloten precies aan op de wensen van Talpa Radio. Mede gezien het feit door de recente overname van NOB Cross media facilities door Thomson/Technicolor, verkeren we in een fase van internationale groei, onder meer op het vlak van distributie. We zijn blij met het in ons gestelde vertrouwen."


- einde persbericht -
Over Talpa Radio
Talpa Radio B.V. is een onderdeel van de Talpa Media Groep. Naast een TV-zender, ontwikkeling van programma's, productiefaciliteiten en een muziekuitgever beschikt Talpa over de radiozenders Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en Radio Digitaal en internet-portals in prominente marktposities. Over NOB Cross media facilities
NOB Cross media facilities verzorgt het dagelijkse uitzendproces voor de Nederlandse omroepwereld en is daarin één van de toonaangevende partijen. NOB zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle uitzendingen van zowel de publieke omroepen als van commerciële partijen, waaronder Talpa, MTV en Versatel, vlekkeloos verlopen via (digitale) televisie, radio, internet en mobiele media. Tegelijkertijd is het bedrijf het 'brein' achter een groot aantal nieuwe interactieve multimediale diensten voor zijn opdrachtgevers, bijvoorbeeld voor telecomoperators, internet service providers, producenten en kabelaars. Sinds oktober 2006 maakt NOB deel uit van Technicolor Network Services dat onderdeel is van de services divisie van Thomson, een internationaal beursgenoteerd bedrijf (Euronext Paris: 18453; NYSE: TMS). Technicolor Network Services richt zich op multimedia dienstverlening aan onder meer omroepen, mediabedrijven, distributeurs en bedrijven/instellingen met een eigen netwerk (narrowcasting, out-of-home dienstverlening).