Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VAN 12 TOT 12

EERSTE JAAR GROOT SUCCES VOOR FRANSE BRASSERIE

FLO AMSTERDAM VERLENGT OPENINGSTIJDEN TOT MIDDERNACHT

Amsterdam, april 2007 ­ De belangstelling voor FLO Amsterdam is het eerste jaar overweldigend groot geweest. Het succes van de een jaar geleden geopende brasserie is zo groot dat de openingstijden zijn verlengd. Met het oog op theaterbezoekers in de hoofdstad is de sluitingstijd van de keuken van FLO, nauw gelieerd aan de beroemde Parijse brasseriën, verschoven van 23 uur naar middernacht. Vanaf het begin zijn ze al geopend voor de lunch.

"FLO of the year"
Vanaf de opening op 3 april 2006 zijn er dagelijks gemiddeld 275 couverts verkocht, terwijl de brasserie 122 plaatsen telt. De drukste dagen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag. Directeur Kuijt: ,, We draaien op deze dagen gemiddeld ruim twee volledige bezettingen, waarmee we de target vanuit Parijs dagelijks één maal volledige bezetting te draaien met gemak hebben gehaald." FLO Amsterdam is dit jaar dan ook door de Franse Groupe FLO verkozen tot 'FLO of the Year 2006'.

Van 12 tot 12..
Vanwege het grote succes is FLO Amsterdam nu geopend van 12 tot 12, waarmee ze het uitgaande theaterpubliek tegemoet komen. "Als een voorstelling om half 11 is afgelopen, hoeven theaterbezoekers zich niet te haasten om nog iets te kunnen eten, aldus Kuijt." Open zijn vanaf de lunch resulteerde bovendien in een mooie wisselwerking: Gasten die komen dineren besluiten tijdens een dagje winkelen ook te komen lunchen. En een zakelijke lunch kan weer tot een privébezoek 's avonds leiden. FLO heeft één menukaart voor de hele dag, zodat bij de lunch hetzelfde kan worden gegeten als tijdens een diner.

1500 flessen champagne
Het populairste gerecht is de kalfsborst met zwezerik en morilles. Ook de oesters verlaten dagelijks in rap tempo de keuken. Groothandel Schmidt Zeevis heeft al laten weten dat FLO op dit moment de grootste afnemer is van oesters in Nederland. 's Middags is vooral de steak tartaar in trek bij de gasten. Gedronken wordt er ook: tijdens de eerste negen maanden opende FLO maar liefst 1500 flessen champagne en 5500 flessen Menetou-Salon.

Eden Rembrandt Square Hotel
Het Eden Rembrandt Square Hotel ­ waaronder de hoofdstedelijke FLO Amsterdam valt - loopt ook als een trein. Directeur Kuijt: ,,We hebben een bezetting van 90 procent. Het is in dat verband natuurlijk een ideaal gegeven dat het restaurant zijn eigen ingang en garderobe heeft. Slechts tien procent van de brasserie gasten komt uit het hotel, 90 procent van buitenaf. Dat betekent dat FLO niet afhankelijk is van het hotel.''

Eden Hotel Group
Met 15 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven en Den Haag is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 600 medewerkers meer dan 1.870 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van 11 van de 15 hotels is in eigendom van de Eden Hotel Group, een familieonderneming waarbij de leiding in handen is van twee generaties Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.