Time : 16:29:00
Date : 12 April 2007
Sender Name: Agence Fédérale de Contrôle Nucléaire

Het FANC beantwoordt de kritiek en neemt de uitdagingen ter hand

De berichtgeving die vandaag 12 april in de pers is verschenen, baseert zich op feiten die soms achterhaald of onjuist zijn, waardoor een foutief beeld wordt geschetst van de werkelijke situatie waarin het FANC zich nu bevindt.

De bescherming van de bevolking, de werknemers en het leefmilieu vormt de eerste prioriteit voor het FANC. Het Agentschap past zijn optreden voortdurend aan met het oog op het toepassen van de beste werkmethoden en maatstaven, die veelal zijn uitgewerkt in nauwe samenwerking met internationale instanties. Het Agentschap trekt indien nodig lessen uit het verleden en neemt de uitdagingen ter hand waarmee het geconfronteerd wordt.

Het FANC ziet met vertrouwen de aanbevelingen van de parlementaire werkgroep "nucleaire veiligheid" tegemoet en zal deze aandachtig onderzoeken. Het Agentschap streeft ernaar om een doeltreffende organisatie te worden en stelt alles in het werk om zijn werking te verbeteren. Het Agentschap zal het publiek hierover binnenkort informeren.

Het FANC is de Belgische openbare instelling belast met de bescherming van de bevolking, de werknemers en het milieu tegen de gevaren uit ioniserende straling. Zij zet haar opdracht op een professionele wijze voort.

Contactpunt voor de pers : GP-Presse@fanc.fgov.be