Gemeente Leiden

College bezoekt Haagwegkwartier, Boshuizen en Coebel

Op woensdag 11 april heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Leiden een bezoek gebracht aan Haagwegkwartier noord en zuid, Boshuizen en de Coebel. Het College heeft in een korte tijd kennis gemaakt met de wijk, met de diverse instellingen en organisaties uit de wijk en met de wijkbewoners en sleutelpersonen.

Het wijkbezoek begon met een fietstocht door de wijken, daarna was het college te gast bij de speeltuinvereniging Westerkwartier, Ten Katestraat 10a. Hier stond het college wijkbewoners en mensen die in de wijk werken te woord. Ook gingen leden van het college op bezoek bij o.a. het Da Vinci-college, voetbalvereniging FC Boshuizen en bij de moskee in het ROC-gebouw aan de Ter Haarkade. Ook werd de buurtontmoetingsplek Zuidhoven bezocht.. Hier kon o.a. wethouder John Steegh de 'Kern met Pit'-prijs bewonderen die de bewonersgroep Buurtoverleg Zuidhoven van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij heeft ontvangen.

Bij de vorming van het huidige college is afgesproken om 3 à 4 keer per jaar met het gehele college op werkbezoek te gaan in een wijk van Leiden, om de wijk, de wijkbewoners en de organisaties en instellingen in de wijk goed te leren kennen. Het college heeft in 2006 de Slaaghwijk, de Stevenshof en delen van de oostelijke binnenstad bezocht. Het bezoek aan het Haagwegkwartier e.o. is het eerste wijkbezoek van 2007. Later dit jaar komen de wijken Meerburg-Roomburg, De Camp-Maredorp en Lage Mors-Transvaal aan bod.

Nadere informatie: Eric Seugling, tel. (071) 5165118 In de bijlage is informatie over de 'Kern met Pit'-prijs opgenomen, evenals een foto. Andere foto's zijn op aanvraag beschikbaar.

BIJLAGE

'Kern met Pit'-prijs voor bewoners buurtoverleg Zuidhoven

Woensdag 4 april is een afvaardiging van bewoners naar het provinciehuis in Den Haag geweest om daar de 'Kern met Pit'-prijs in ontvangst te nemen. De 'kern met pit'-prijs wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt aan een bewonersgroep die gezamenlijk hun directe woonomgeving verbeteren, in het kader van de leefbaarheid. De prijs wordt per provincie uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.

Het Buurtoverleg ontving de prijs in de vorm van het predikaat 'Kern met Pit' (de ingelijste oorkonde wordt opgehangen in de Buurtontmoetingsplek). Met bijbehorend een cheque van E 1000,00. Nog zes andere projecten in de provincie Zuid-Holland ontvingen het predikaat.

Landelijk worden tien van alle inzendingen (hoogstens 200 projecten) beloond met de 'Kern met Pit'-trofee. Zuidhoven kreeg ook een trofee met de daarbij behorende extra cheque van E 1500,00. Ook de trofee is zien in de Buurtontmoetingsplek.

Onderschrift foto:
De heren Cuvelier, Hollebeek en Massaar met het zojuist ontvangen predikaat 'Kern met Pit'.

---- --