AutoRai

Applaus voor Hyundai i30 Crosswagon in Seoul

(4/12/2007)
Het publiek op de Seoul Motor Show heeft de nieuwe Hyundai i30 Crosswagon met applaus ontvangen. De stationwagenversie van de hagelnieuwe Hyundai i30 werd in de Koreaanse hoofdstad alvast als voorproefje aan het thuispubliek getoond. Hyundai kreeg in Seoul ook de handen op elkaar met het nieuwe, sportief gelijnde studiemodel Veloster.

Tijdens de Seoul Motor Show is de Hyundai i30 Crosswagon een van de trekpleisters. Deze dynamische stationwagen werd net als zân vijfdeursbroer in het Europese designcenter van Hyundai in Rüsselsheim ontworpen. Opvallend aan de Hyundai i30 Crosswagon zijn de hoge achterlichtblokken, de dakrails en de in de buitenspiegels geïntegreerde richtingaanwijzers.

Net als de i30 5-deurs hatchback krijgt de i30 Crosswagon een uitgebreid motorenpalet. Evenals de hatchback wordt de i30 Crosswagon aangeboden met keus uit drie benzine- en drie dieselmotoren, variërend van 90 tot 143 pk. Ook de innoverende specificaties, zoals de USB-poort en de aansluiting voor een iPod, zijn beschikbaar voor de Hyundai i30 Crosswagon. De i30 Crosswagon heeft een lengte van 4.475 mm (+ 230 mm t.o.v. i30 hatchback). De breedte is 1.775 mm, de hoogte
1.530 mm. De wielbasis is 2.700 mm (+ 50 mm t.o.v. i30 hatchback).

De Hyundai i30 Crosswagon wordt tijdens de IAA in Frankfurt, in september van dit jaar, voor het eerst getoond aan het Europese publiek, voor wie deze Hyundai speciaal is bedoeld. De Hyundai i30 hatchback arriveert in juni van dit jaar bij de Nederlandse dealers; de Crosswagon wordt in het najaar van 2007 verwacht. Hyundai zal met de nieuwe i30, die later ook nog als midi-MPV én als coupé-cabriolet wordt verwacht, nadrukkelijker dan ooit de concurrentie aangaan met de gevestigde orde in de competitieve middenklasse.

Sportief studiemodel
Het sportief gelijnde nieuwe studiemodel Veloster (codenaam HND-3) is tijdens de Seoul Motor Show eveneens met overweldigend enthousiasme ontvangen. Vooral jonge bezoekers waarderen het futuristische lijnenspel van deze toekomstige Hyundai Coupé. En dat is precies waarop de ontwerpers van de Hyundai Designstudio in NamYang hadden gehoopt.

De Veloster â de naam is een samentrekking van de woorden âvelocityâ (snelheid) en âroadsterâ â is bedoeld om toekomstige jonge en dynamische kopers te trekken. Het studiemodel geeft een goed beeld van de nieuwe krachtige en op Europa geïnspireerde designtaal van Hyundai.

Specificaties Hyundai Veloster: Lengte: 4.100 mm, breedte: 1.790 mm, hoogte 1.450 mm. Wielbasis: 2.600 mm, wielen: 245/35R20, motor: 2.0 DOHC viercilinder benzinemotor.