Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Deventenaren verdacht van inbraak

Twello, 12-04-2007 o De politie heeft de afgelopen week een onderzoek afgerond naar een poging tot inbraak bij een kledingzaak op het Marktplein in Twello. Vier inwoners uit Deventer (17 t/m 22 jaar) legden een verklaring over het gebeurde af.

De inbraak werd in de nacht van dinsdag op woensdag (28/02) even voor 04.00 uur gemeld. De dieven hadden een ruit vernield maar werden door de snelle komst van de politie gestoord. Ze gingen er lopend vandoor en de politie zette meerdere eenheden in om het viertal op te sporen.

Dit lukte in eerste instantie niet, wel werd de vermoedelijke vluchtauto in de buurt aange-troffen. Deze werd veilig gesteld en al snel meldde zich de eigenaar (21) die aangifte wilde doen dat zijn auto gestolen was.

In overleg met de officier van justitie werd besloten de eigenaar van de auto, wanneer hij deze kwam ophalen, aan te houden als verdachte van de poging tot inbraak. Na diens aanhouding werd in het onderzoek de identiteit van de andere verdachten bekend. Afgelopen week werd de laatste verdachte verhoord en is het proces-verbaal opgemaakt voor verdere afhandeling door het Openbaar Ministerie in Zutphen.