Ingezonden persbericht


Persbericht

12 april 2007

Orange Business Services introduceert International Ethernet Link

Orange Business Services introduceert International Ethernet Link, een nieuwe netwerkoplossing die beschikbaar is in 14 landen en bedoeld is voor multinationals en bedrijven met internationale dochterondernemingen.

International Ethernet Link is beschikbaar in:

* Europa: Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Groot-Brittannië, Italië en Spanje
* Noord-Amerika: Verenigde Staten

* Azië: Australië, Hong Kong, Singapore

International Ethernet Link verbindt kantoren overal ter wereld met de juiste datacenters. Het stelt multinationals die hun IT willen consolideren in staat om kosten te reduceren terwijl de veiligheid en betrouwbaarheid van de uitwisseling van zakelijke gegevens, beelden en de datastroom gegarandeerd blijft. International Ethernet Link zorgt voor een tienvoudige toename van IT-capaciteiten en maakt het tevens mogelijk om informatie uit te blijven wisselen tot 100Mbit/s.

International Ethernet Link is een aanvulling op de wereldwijde IP VPN MPLS service, de Small Office Solutions en Ethernet Access services van Orange Business Services. Small Office Solutions is bedoeld voor bedrijfstakken die uitgerust zijn met DSL, terwijl Ethernet Access zich richt op de kantoren van grote multinationals die uitgerust zijn met fiber optics. Momenteel is Ethernet Access verkrijgbaar in 20 landen.

Door het gebruik van Ethernet Access profiteren bedrijven van de eenvoud, het uitbreidingspotentieel en de flexibiliteit van Ethernet gecombineerd met de toegang tot een wereldwijd IP VPN.

Orange Business Services, reeds tot beste global IP VPN MPLS operator uitgeroepen bij de World Communication Awards in 2006, profileert zich als één van de meest vooruitstrevende bedrijven op het gebied van nieuwe-generatie Ethernetdiensten. Dit blijkt uit:


* de certificering van de inter-operabiliteit van de Ethernetdiensten door Metro Ethernet Forum (MEF), toegekend in september 2006;
* 'Best Ethernet Service Provider of the year 2006 in Europe' voor de kwaliteit van de ontwikkelingen en spreiding van activiteiten;
* de benoeming van 'Beste Wereldwijde Data Network Operator' door Telemark Services wat betreft klantenondersteuning en klanttevredenheid in 2006.

Het wereldwijde bereik van International Ethernet Link zal in 2008 worden uitgebreid naar Scandinavië, Oost-Europa (in het bijzonder Polen), Turkije, India en Japan. Infonetics Research verwacht volgens haar laatste rapport dat de wereldwijde markt van Ethernet Services tussen 2005 en 2009 zal groeien met 280%.

Over Orange Business Services
Orange Business Services vertegenwoordigt sinds 1 juni 2006 de zakelijke communicatieoplossingen en -diensten van de France Telecom Group. Eerder werden die vertegenwoordigd door de verschillende merken van France Telecom, waaronder Equant.

Het productportfolio bestaat uit voice-, data- en mobiele diensten, IT-expertise en managed services. Alle producten en diensten hebben als doel de bedrijfsprocessen van klanten te optimaliseren en hun productiviteit te verbeteren. Orange Business Services heeft vestigingen in 166 landen en heeft klanten in 220 landen. Meer informatie is beschikbaar via www.mnc.orange-business.com.

Voor meer informatie over Orange Business Services kunt u contact opnemen met Bas Lepelaars, Orange Business Services: Tel: +31 (0)20 606 92 77
E-mail: bas.lepelaars@orange-ftgroup.com
Website: http://www.mnc.orange-business.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com