Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt acht woninginbraken

Datum: 12-04-2007
Tijd bericht: 16:11
Plaats: Heel

De politie onderzoekt acht woninginbraken, die in Sleydal en omgeving hebben plaatsgevonden in de nacht van woensdag op donderdag. Vanuit de woningen werd onder andere geld, laptops en een Audi A6 weggenomen. De auto werd weggenomen, nadat de dieven de sleutels van de auto in de woning vonden.

Sinds afgelopen zomer is op de website van de politie Limburg-Noord een inbraakpreventietest gepubliceerd. De inbraakpreventietest is bedoeld om burgers bewust te maken van inbraakgevoelige locaties in en om het huis en zich bewust te worden van hun gedrag hieromtrent (bijvoorbeeld een raam open laten staan terwijl de bewoners van huis gaan). Wanneer de inbraakpreventietest online wordt ingevuld krijgt men na elke vraag enkele tips en aandachtspunten met betrekking tot inbraakpreventie. Na het afronden van de test volgt een waardering over de inbraakveiligheid van de woning. De politie hoopt met deze interactieve test de burger bewust te maken van, de vaak simpele, maatregelen die getroffen kunnen worden om de kans op inbraak drastisch te verminderen. De politie besteedt echter niet alleen aandacht aan inbraakpreventie door middel van een test. Ook geeft de website handige tips om inbraken te voorkomen, bijvoorbeeld tijdens afwezigheid door vakantie. Zo is er in het bijzonder aandacht voor sociale controle, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de gratis te downloaden registratiekaart waarmee kostbare bezittingen geregistreerd kunnen worden.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
In de praktijk blijkt dat de kans op een inbraak met 95% daalt als het volledige eisenpakket van het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt toegepast. Bovendien geven de meeste verzekeraars hierdoor korting op de premie van de inboedelverzekering. Sociale controle
Naast inbraakwerende voorzieningen helpt het ook als men in de buurt een oogje in het zeil houdt. Gebeurt er iets dat duidelijk niet in de haak is? Doe er dan wat aan. Samen verantwoordelijk zijn, samen zorgen voor veiligheid is een goede zaak. Dat moeten we zien terug te krijgen in de buurt. Registreren van kostbare bezittingen
Mocht er ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen ingebroken worden, dan wil de politie graag weten wat er gestolen is. Door een registratiekaart in te vullen heeft u een handig overzicht van alle kostbare bezittingen in huis en dit bevordert de opsporing en teruggave. De registratiekaart is via de website van Politie Limburg-Noord gratis te downloaden.