Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ONTMOET DE KOFFERVIS...

TRINIDAD & TOBAGO: NIEUWSTE CARIBISCHE ONTDEKKING VOOR DUIKERLIEFHEBBERS

Amsterdam, april 2007 - Trinidad & Tobago zijn dé ontdekking voor plezierduikers in het komend seizoen. De Caribische eilanden bieden het hele jaar door alles voor fantastische onderwater belevenissen: ongerepte natuur vol exotische flora en fauna en het grootste hersenkoraal ter wereld. Ontmoet in de azuurblauwe zee barracuda's, manta's, kleine roggen, verpleegsterhaaien en koffervissen.

Waar de zee de oceaan ontmoet
De duikwerelden van Trinidad en Tobago liggen precies tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee; dat levert feitelijk twee verschillende prachtige duikbestemmingen op. Zo herbergt de zee ­ gemiddeld 27 graden Celsius- voor de ongerepte stranden van Trinidad prachtige zandlandschappen met de meest exotische vissen en zeeplanten, terwijl net buiten Tobago 300 soorten koraal te ontdekken zijn. PADI (Professional Association of Diving) riep de bestemming niet voor niets uit als één van de beste duikgebieden ter wereld. In totaal kan op 50 plaatsen gedoken worden, van 12 tot 40 meter diepte, tussen allerlei soorten roggen, hamerhaaien en zeeschildpadden. Er wordt gedoken in kleine groepen uit respect voor de natuur.

Top vijf duikspots
De top vijf duikbestemmingen zijn: Divers Dream, dat vanwege de stroming veel dolfijnen trekt; Divers Thirst, waar je tussen kleine haaien en schildpadden kunt duiken; Maverick Wreck, waar je duikt tot 30 meter diep om er het wrak te onderzoeken van de oude veerboot tussen de eilanden; Sisters, een duiklocatie rond vijf rotspilaren waar reusachtige roggen huizen met een spanwijdte tot wel zeven meter; en Book Ends, een afgelegen duikstek waar je - sinds kort - met stekelroggen kunt duiken. De kenners van dit duikersparadijs zijn het unaniem eens: T&T wordt de duikontdekking van 2007. Of zoals een van hen zegt: "De aarde is wel zo'n beetje in kaart gebracht. Nu is de wereld onder water aan de beurt. En bij ons zie je hoe mooi díe wereld kan zijn." Kijk voor meer informatie over duiken op Trinidad & Tobago op www.tobagoscubadiving.com.

Trinidad & Tobago
De republiek T&T is één van de meest welvarende in de Cariben dankzij de productie van petroleum en gas. Tobago is een vakantieparadijs met prachtige stranden en ongerepte natuur. Het heeft het oudste beschermde regenwoud op het westelijk halfrond; Tobago Forest Reserve. Zustereiland Trinidad is energiek, zakelijk en swingend. In de hoofdstad Port of Spain gebeurt het. Het eiland is hip en veelzijdig en biedt alles op het gebied van cultuur, natuur, muziek, feesten en lekker eten. Trinidad & Tobago zijn zo verschillend als dag en nacht. Samen vormen zij dé unieke combinatie en zijn zij de perfecte bestemming voor duikers, bruidsparen en natuurliefhebbers. Kijk voor meer informatie op: www.visittnt.com.