Nominaties prijs Beste OVDB leerbedrijf 2007 bekend

12.04.2007 / 15:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ovdb

Ovdb

Drie erkende leerbedrijven strijden om titel

Nominaties prijs Beste OVDB leerbedrijf 2007 bekend

Bunnik, 12 april 2007. De jury van de OVDB heeft de drie genomineerden bekend gemaakt die gaan strijden om de titel Beste OVDB leerbedrijf 2007. De geselecteerde bedrijven zijn: vakantie- en recreatiepark RP Holidays in Kamperland, Verpleeg- en verzorgingshuis Stichting Saffier in Den Haag en Woonzorgcentrum Arcadia in Rotterdam.

Naar het oordeel van de jury onderscheiden de genomineerde leerbedrijven zich in hun branche op een bijzondere manier met eigen initiatieven en de wijze waarop het opleidingstraject is geïntegreerd in de bedrijfsvoering. In de tweede ronde zal een externe jury, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers en de OVDB, de winnaar kiezen die zich dan Beste OVDB leerbedrijf 2007 mag noemen.

De OVDB kiest jaarlijks uit haar sectoren het Beste OVDB leerbedrijf van het jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen moet het bedrijf voldoen aan verschillende criteria op het gebied van praktijkleren. De prijs voor Beste Leerbedrijf heeft het Ministerie van OCW in 1996 voor het eerst ingesteld om het leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen.

Tijdens het jaarlijkse OVDB-congres op 11 oktober 2007, wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar dingt vervolgens mee naar de prijs Beste leerbedrijf 2007, georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Aan deze jaarlijkse verkiezing doen de winnaars uit alle opleidingssectoren mee.

Kenniscentrum OVDB
Kenniscentrum OVDB brengt leren in de praktijk vanuit het perspectief van de arbeidsmarkt in de sectoren Zorg, Welzijn en Sport. Zij is actief voor ruim 34.000 leerbedrijven en meer dan 130.000 leerlingen.
De OVDB erkent en registreert leerbedrijven, stelt kwalificaties op binnen haar sectoren en signaleert landelijke en regionale trends op de arbeidsmarkt. De OVDB is initiator van
- en deelnemer aan - regionale samenwerkingsverbanden die een platformfunctie vervullen. Als spil in de beroepspraktijk draagt de OVDB bij aan de versterking van de bekwaamheid van aankomende, beginnende en ervaren beroepsbeoefenaren.

NOOT VOOR DE REDACTIE,