PvdA Rotterdam


Nieuws

Bodes Rotterdam kijken in Den Haag

Do 12 Apr 2007 - Peter van Heemst

Peter van Heemst: "We zijn met de Rotterdamse bodes van het Stadhuis naar de Tweede Kamer geweest. Als oud kamerlid had ik Arnold Treuren, hoofd van de Tweede kamer bodedienst, gevraagd of hij zijn Rotterdamse colega's wilde rondleiden en vooral heel veel vertellen over het bodewerk in Den Haag. Hij vond dat een prima idee waar hij zelfs zijn vrije avond voor wilde opofferen. Fantastisch."

"Het is een super geslaagd uitje geworden. Om zeven uur begonnen we met koffie en taartjes. Na de film over het werk van en in de Tweede Kamer zijn we het hele gebouw doorgetrokken en in de loop van de avond werden er veel overeenkomsten én verschillen vastgesteld tussen het de rol van bodes in Rotterdam en in de Tweede kamer. Maar één ding staat centraal: bodes zijn een onmisbare spil in het functioneren van de democatie. Ze zijn zeer op service gericht en ze doen hun werk in alle rust en discretie, zonder aanziens des persoons."

"Ook voor mij als voormalig Haags en nu Rotterdams politicus was het een leerzame én leuke avond. Het hoogtepunt was natuurlijk de foto achter de ministerstafel van het eerste kabinet Van Heemst. Ik zag zoveel politiek talent dat ik eigenlijk met die ploeg direct aan de slag wilde."