Gemeente Tilburg

12-4-2007
Bedrijvenpark T58 in de mode
Ook fashionbedrijf Joep Tuerlings Agenturen vestigt zich op T58

Het Tilburgse bedrijvenpark T58 staat in de belangstelling. Momenteel zijn vijf kavels verkocht, zijn er 11 in optie. Dat cijfer breidt en verwacht de gemeente op korte termijn nog 6 ondertekende opties te ontvangen. Samen zijn deze bedrijven goed voor naar verwachting 490 banen. Slechts 8 kavels zijn nog beschikbaar voor geĂŻnteresseerde bedrijven.

Een van de nieuwkomers is het Tilburgse modebedrijf Joep Tuerlings Agenturen. Ze is inmiddels begonnen met de bouw van haar nieuwe kantoor op Tradepark 58 aan de A58 in Tilburg. Het pand is ontworpen door architect Storimans uit Tilburg en men verwacht het pand in oktober te betrekken. Tuerlings Agenturen fungeert als tussenpersoon voor Duitse fabrikanten en de Nederlandse detailhandel in de herenmode uit het hogere segment. Ze zijn met name gespecialiseerd in strijkvrije overhemden van Olymp en kreukvrije kostuums van Digel.

Het bedrijf vestigt zich op T58 in een eigen pand omdat ze daar de ruimte vindt die ze voor haar groei nodig heeft. Tuerlings Agenturen hecht tevens waarde aan de hoogwaardige locatie en het profiel wat bij het bedrijventerrein hoort. Bij de groei horen ook nieuwe marketingstrategie en innovaties. Het bedrijf ontwikkelt zelf collecties en is nauw betrokken bij de productontwikkeling met de fabrikanten. Een groeimarkt, vandaar dat het bedrijf kijkt naar een meer internationale blik onder de vlag Tuerlings Fashion Group.

Wethouder Hans Janssen (economie, grondzaken): Een interessante aanwinst voor het Tradepark. Je ziet dat veel bedrijven in de sector van de handel en overslag nu de groei maken naar eigen innovatieve activiteiten. Eigen research en development, of uitgebreide kantoorfuncties. Een mooie ontwikkeling, omdat bij die bedrijven een breed scala aan werkgelegenheid ontstaat, zowel voor hoger als voor lager opgeleide medewerkers. Die mix geeft ook weer nieuwe impuls voor groei.

De adviescommissie van T58 adviseert regelmatig of bedrijven zich mogen vestigen op het Tradepark. Het park is voornamelijk open voor bedrijven die zich bezig houden met handel en productie. Voorop staat hierbij het innovatieve karakter van het bedrijf.