Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( donderdag 12 april 2007
Opmerkingen ( geen

Brunssum; straatroof op Nieuwenhagenerweg

Woensdagavond is een 29-jarige vrouw uit Brunssum onder bedreiging beroofd en werd zij zelfs nadat zij haar bezittingen aan de man had gegeven, achterna gezeten door de verdachte.

De vrouw liep rond 21:30 uur met haar fiets aan de hand richting Landgraaf, toen plots een man uit de struiken sprong en haar bedreigde en beroofde. Nadat hij haar had beroofd, bleef de verdachte man haar volgen. Het signalement van de man is bekend en omdat tijdens de straatroof diverse automobilisten voorbij reden, vraagt de politie deze mensen te getuigen in deze zaak. Het gaat om een blanke man, 30 tot 40 jaar oud, hij was ongeveer 190 cm groot, en gekleed in een zwarte broek met daaronder zwarte schoenen en een zwart shirt met lange mouwen en een donker petje. De verdachte droeg een riem met een grote, glimmende gesp met een ovale vorm en ongeveer 10 cm groot en hij sprak Nederlands, geen dialect. De politie vraagt getuigen van deze straatroof zich te melden op 0900-8844 (lokaal tarief).

Heerlen; man op klaarlichte dag van bestelauto beroofd

Donderdagmiddag rond 12:30 uur is een 31-jarige man uit Geleen beroofd van zijn bestelauto. Hij had net pakketten afgeleverd bij een bedrijf aan de Sittarderweg in Heerlen. Op het moment dat de man weg wil rijden ziet hij dat de schuifdeur van de auto nog open staat. Hij stapt hierop weer uit zijn auto en doet de schuifdeur dicht. Terwijl hij dit doet hoort hij een auto naderen. Als hij merkt dat iemand op hem afloopt, kijkt hij op. Dan voelt hij dat hij een harde duw krijgt en dat de autosleutels uit zijn hand worden getrokken. De man moet door de duw een paar passen naar achteren doen en hierdoor krijgt de dader kans in de bestelauto te springen en weg te rijden. Het slachtoffer ziet dat de auto die het terrein op kwam rijden, voor de bestelauto uit rijdt. Beiden slaan links af in de richting van de Heereweg. Het slachtoffer spreekt nog een vrouw en een meisje aan die de auto's hebben zien wegrijden. Door de commotie vergeet hij echter hun gegevens te noteren. De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over dit voorval. Ze is met name op zoek naar de vrouw die met het slachtoffer heeft gesproken en het meisje. Het meisje had een licht getinte huidskleur en was rond de 16 tot 17 jaar oud. Ze kwam met een groepje scholieren aangelopen vanuit de richting van de Heereweg. Zij gaf het slachtoffer een summier signalement door, maar de politie zou nog graag met haar of de andere scholieren in contact komen. De auto die het terrein op kwam rijden was een donkerkleurige BMW met Duits kenteken. De bestelbus is een witte Mercedes Sprinter met het kenteken 20-BZ-HS Het slachtoffer omschrijft de verdachte als een blanke man, met kort licht haar die donkere kleding droeg. Vermoedelijk droeg de man een piercing in zijn linkerwenkbrauw. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844(lokaal tarief)


---- --