Gemeente Winterswijk


Sporten doe je samen!

Sportbeurs voor ouderen op zaterdag 7 april goed bezocht

12 april 2007

Winterswijk - Sport is in; steeds meer mensen komen tot het besef dat bewegen goed is voor de gezondheid, fitheid en het algemeen welbevinden. Diverse sport- en gezondheidsorganisaties uit Winterswijk hebben op zaterdag 7 april tijdens de Sportbeurs inwoners van 50 jaar en ouder, kennis laten maken met hun aanbod.

Op zaterdag 7 april werd om 13.15 uur het startschot gegeven door wethouder André van Nijkerken. Vervolgens konden inwoners informatie krijgen over bewegen, sporten en een gezonde leefstijl. Maar liefst 21 standhouders waren vertegenwoordigd. Daarnaast werden in en om sporthal De Pelkwijk diverse demonstraties gegeven. De demonstraties werden mogelijk gemaakt door: Wenters Boules Club, Nordic Walking Vereniging, Winterswijkse Kegelbond, Schietvereniging DSV, Dynamic Tennis, Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek, Stichting Ouderen Actief, Sport- en gezondheidscentrum van Emden en Badminton 't Pluumke '67.

Met de sportbeurs nam de projectgroep WINST wederom het initiatief om de doelgroep 50 jaar en ouder in beweging te krijgen. Ongeveer honderd inwoners maakten in het paasweekeinde van de gelegenheid gebruik te zien wat er in Winterswijk op sportgebied allemaal mogelijk is. Ook de paashaas gaf acte de presence door geen paaseieren maar mandarijnen uit te delen. Dit paste natuurlijk helemaal in het thema van de dag.