Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 12-04-2007

Aanrijding met letsel

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen kort voor twaalf uur ontstond er op de kruising van de Empelseweg met de Striensestraat een verkeersongeval, waarbij een politieauto en een burgerauto waren betrokken. De politieauto die werd bestuurd door 40 jarige politieman was met gebruikmaking van de optische en geluidssignalen via de Empelseweg op weg naar de Blauwe Sluisweg Rosmalen omdat daar een persoon onwel zou zijn geworden. Op de kruising van genoemde wegen kwam de politieauto in botsing met een personenauto die werd bestuurd door een 34 jarige vrouw uit Rosmalen. De bestuurster wilde komende vanaf de Empelseweg linksaf de Striensestraat in rijden en werd aangereden door de politieauto. De Rosmalense automobiliste is per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd, maar kon in de loop van de middag weer naar huis. De agent, alsmede zijn collega die naast hem zat, bleven ongedeerd. De verkeersdienst van de politie Midden en West Brabant onderzoekt het ongeval.

Hennepkwekerij in woning

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmorgen in de inpandige garage van een woning aan de Vierde Rompert een hennepkwekerij met 114 planten opgerold. Er was ook met de stroomtoevoer geknoeid. De 30 jarige bewoner is aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De kwekerij is in zijn geheel ontmanteld.

Politie arresteert drugsgebruikers

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdag een aantal uren extra toezicht gehouden in de wijk Boschveld. Daarbij zijn twee Bossche harddruggebruikers van 36 en 50 jaar oud aangehouden. Beiden waren in het bezit van een gebruikershoeveelheid heroïne. De verdovende middelen zijn in beslag genomen en tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

Verdachte van diefstal auto aangehouden

Boxtel Woensdagmorgen is bij een verkeerscontrole op de Keulsebaan een 30 jarige inwoner van Waspik aangehouden. Bij controle bleek namelijk dat hij in een van diefstal afkomstige bestelauto reed. De auto is in de nacht van 27 op 28 januari gestolen in Hurwenen. De man is voor verhoor overgedragen aan de politie in de regio Gelderland Zuid.

Verkeersongeval met letsel

Schijndel Donderdagmorgen kort na 08.00 uur vond er op de Hoeves in Schijndel een verkeersongeval plaats waarbij een 5 jarig jongentje ernstig gewond is geraakt. Het kind is met de traumahelicopter overgebracht naar Radboudziekenhuis in Nijmegen. Een 19 jarige automobiliste uit Veghel reed met haar auto over genoemde weg, komende uit de richting Eerde. Zij verklaarde gezien te hebben dat het kind met zijn fiets vanaf een uit-/oprit van een woning de weg opreed maar dat zij niet meer in de mogelijkheid was een aanrijding te voorkomen.

Verdachte van oplichting cq verduisering aangehouden

Uden Woensdagmorgen is in zijn woning in Helmond een 24 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht in maart bij een Udens bedrijf voor een bedrag van ongeveer 3500 euro aan goederen te hebben gekocht en die niet te hebben betaald. Hij wordt er ook van verdacht op 15 maart een boottrailer te hebben verduisterd van een bedrijf in Veldhoven. De verdachte is in verzekering gesteld.

Mishandeling en vernieling

Uden Woensdagavond kreeg de politie de melding dat er op de Bitswijk in Uden een vrouw geslagen werd door een man. Het onderzoek van de politie wees uit dat een 25 jarige Udenaar zijn 24 jarige vriendin had mishandeld. Van een getuige werd ook vernomen dat hij een ruit van een trapportaal van een appartementencomplex had vernield. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau in s-Hertogenbosch.

Politie houdt twee verdachten aan na bedreigingen

Oss Woensdagavond heeft de politie twee inwoners van Oss aangehouden op verdenking van bedreiging. De politie kreeg de melding van een bewoonster aan de Ven Ghentstraat dat haar ex-man aan de deur stond en haar bedreigd zou hebben. De politie ging ter plaatse en trof buiten een 39 jarige man die op verdenking van deze bedreiging is aangehouden. De verdachte verklaarde tegen de politie dat er in de woning een hem onbekende man aanwezig zou zijn die door de brievenbus op hem geschoten zou zijn. Daarop is in de woning een 27 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht met een in de woning aangetroffen zogeheten balletjes pistool de 39 jarige verdachte te hebben bedreigd. Beide verdachten zijn in het belang van het onderzoek ingesloten.

Politie houdt verdachten van bedreiging en mishandeling aan

Velp Woensdagavond werd op haar woonadres in Velp een 20 jarige vrouw mondeling met de dood bedreigd door haar ex-vriend. Een 51 jarige man uit Velp was daarvan getuige en ging de ex-vriend te lijf. De ex-vriend, een 23 jarige inwoner van Maastricht wilde daarna weer naar huis maar werd op de Luitenant John S. Thomps belaagd door twee mannen uit Tilburg van 20 en 18 jaar. Zij mishandelden de Maastrichtenaar en namen hem zijn mobiele telefoon af.

De politie heeft zowel de Maastrichtenaar, als de man uit Velp en de twee Tilburgers aangehouden in ingesloten en onderzoekt de diverse zaken.

Verdachte van autodiefstal en inbraak aangehouden

Cuijk Dinsdagmorgen is in zijn woning in Cuijk een 33 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een personenauto gepleegd op 6 januari 2006 en een inbraak in een personenauto gepleegd op 10 december 2006. Beide strafbare feiten werden gepleegd in Cuijk. De politie kwam de verdachte op het spoor aan de hand van sporenmateriaal dat bij de onderzoeken naar de beide misdrijven is aangetroffen en veilig gesteld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

Boxmeer In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie de melding dat een 21 jarige vrouw in haar woning in Boxmeer zou zijn mishandeld en bedreigd door haar vriend. De politie heeft de verdachte dondermorgen in de woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.