Partij van de Arbeid

Wethouders ontmoeten fractie

12-04-2007 04:56

Honderdvijftig PvdA-wethouders uit het hele land hebben woensdag de banden met de nieuwe fractie aangehaald. De bijeenkomst was georganiseerd door het Centrum voor Lokaal Bestuur (CLB) van de PvdA. Fractievoorzitter Jacques Tichelaar: Wij komen u niet vertellen wat u moet doen, maar willen u wel graag ondersteunen bij uw werk in de gemeente.

Het regeerakkoord biedt veel ruimte om op lokaal niveau een stevig sociaal beleid neer te zetten. Daarvoor is wel intensief contact tussen het lokale bestuur en de fractie nodig.

Tijdens de bijeenkomst gingen de wethouders met de fractieleden het debat aan over de WMO, wonen, bouwen, integratie, sport en tal van andere onderwerpen. De wethouders en kamerleden besloten het niet bij deze bijeenkomst te laten, maar netwerken te vormen, zodat ze elkaar snel kunnen informeren over plannen, problemen en kansen.

We moeten de netwerken benutten om onze verkiezingsbeloften uit te voeren en te laten zien dat een stem op de PvdA ook echt tot iets leidt, zei partijvoorzitter Michiel van Hulten. Jetta Klijnsma, voorzitter van het CLB: De PvdA heeft een sterke positie in de gemeenten. Een goed contact met onze Kamerfractie is heel belangrijk. We kunnen van elkaar leren en in de gemeenten laten zien dat de PvdA haar stempel drukt op het beleid.