Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 12 april 2007

Veelpleegster aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagochtend rond 10:15 uur in de Karrestraat een 46-jarige Bredase veelpleegster aangehouden wegens winkeldiefstal. Een beveiliger zag hoe de vrouw de kleding in haar tas deed en zonder te betalen de winkel uit liep. Hierop werd zij overgedragen aan de politie. De vrouw blijkt voor te komen op de lijst met veelplegers en is daarom conform het protocol voor veelplegers in verzekering gesteld. Zij wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Aanhouding wegens softdrugs

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20:45 uur op de Haagdijk een 23-jarige Bredanaar aangehouden wegens het bezit van softdrugs. De man werd in eerste instantie bekeurd door agenten omdat hij op de Haagdijk dusdanig geparkeerd stond dat fietsers er niet langs konden. Vervolgens bleek dat de APK van de auto verlopen was en ook daarvoor kreeg de man een bekeuring. Na het bekeuringsgesprek trok de man de portier van zijn auto open om in te stappen. Agenten roken toen meteen een sterke cannabisgeur. In het dashbordkastje bleek een zak te zitten met 42 gram softdrugs. De man is na zijn aanhouding verhoord en daarna vrijgelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na steekincident met priem

ETTEN-LEUR: Een 18-jarige man uit Etten-Leur is woensdagavond kort na 18.00 uur aangehouden. De man verblijft op het asielzoekerscentrum aan de Streek en had een 16-jarige bewoner van het centrum gestoken met een priem. Deze jongen was op eigen kracht naar de huisartsenpost gegaan, maar de verwondingen vielen erg mee. Ook een zus van het slachtoffer zou een verwonding aan de arm hebben opgelopen. De aanleiding voor het steekincident was een conflict tussen beide mannen en hun families.

Oplichter aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagavond op een terras in Etten-Leur een 28-jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij oplichting. De man stond sinds december vorig jaar gesignaleerd. Hij zou illegaal een woning hebben onderverhuurd aan een 38-jarige man uit Etten-Leur. Die verkeerde in de veronderstelling dat de woning van de 28-jarige man was, aangezien deze de woning voor de verhuur op internet had geplaatst. De twee werden het akkoord over een huurprijs en de benadeelde maakte huur en borg over aan de verdachte. Navraag in de buurt leerde vervolgens dat de woning eigenlijk eigendom was van een woningstichting en niet onderverhuurd had mogen worden. De woning bleek onder valse voorwendselen verhuurd. Hierop stapte de benadeelde naar de politie om zijn verhaal te doen. De man is door de politie verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee Roemenen aangehouden na inbraakmelding

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 22.50 uur twee Roemenen (29 en 32 jaar) aangehouden bij een bedrijf aan de Veilingkade. Een oplettende getuige zag twee mannen over een hek klimmen en belde de politie. Agenten hielden de mannen aan die mee naar het bureau werden genomen. Daar hebben ze verklaard dat ze moesten plassen en daarom over het hek waren geklommen. De politie heeft het bedrijfspand onderzocht op braaksporen, maar die werden niet aangetroffen.

Tilburgse slachtoffer tasjesroof in Valkenberg

BREDA: Een 48-jarige Tilburgse vrouw is woensdagavond kort voor 23.00 uur in het valkenberg van haar tas beroofd. Ze liep daar samen met een vriendin in de richting van het NS-station toen drie mannen op de fiets op hen afkwamen. Een van de drie rukte de tas uit de handen van de vrouw en fietste snel weg in de richting van het NS-station. Een voorbijganger die getuige was van het voorval, is nog achter de dader aan gerend, maar zonder resultaat. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Een 15-jarig meisje uit Oud Gastel is donderdagmiddag rond 12.20 uur aangehouden in een kledingwinkel in de Barones. Ze wilde een portemonnee meenemen, zonder die af te rekenen. Na verhoor is ze aan haar ouders overgedragen. Bekeken wordt of het meisje kan worden doorgestuurd naar bureau HALT.

Auteur: Manfredi Mauro