Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/04/07)

OOSTERHOUT NB, 12 april 2007

Twee vrouwen aangehouden op verdenking van mishandeling

WAALWIJK: De politie heeft woensdag 11 april rond 23.15 uur op het Hoogeinde een 53-jarige vrouw uit Waalwijk gearresteerd op verdenking van mishandeling. Donderdagochtend 12 april om 09.00 uur volgde een tweede aanhouding, van een 30-jarige vrouw uit Sprang-Capelle. De twee worden ervan verdacht woensdagavond op het Hoogeinde een 43-jarige Waalwijkse te hebben mishandeld. De vrouwen hadden al enige tijd onenigheid met elkaar.
De 43-jarige Waalwijkse deed bij de politie aangifte van de mishandeling. Ze liep daarbij onder andere een geschaafde hand, een gezwollen pols en krassen op haar borst op.
De politie heeft de zaak in onderzoek en verhoort de beide verdachten.

Man gearresteerd na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: Politiemensen werden woensdagavond 11 april naar een adres in Oosterhout geroepen. In die woning was een vrouw aanwezig die gevlucht was voor haar echtgenoot, nadat ze mishandeld was. De 43-jarige Oosterhoutse had zichtbaar letsel en deed aangifte. Ze verklaarde dat ze stelselmatig mishandeld wordt door haar man en dat ze vandaag ook bedreigd was met een mes. De politie arresteerde de 27-jarige echtgenoot. Daarbij werd ook een dolkmes in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Politie rolt hennepkwekerij op

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie ontmantelde woensdagochtend 11 april een hennepkwekerij. Dat gebeurde in een huurwoning aan de Batelaar. Op de bovenverdieping vonden agenten een in werking zijnde hennepkwekerij, met daarin in totaal 150 hennepplanten. Door medewerkers van elektriciteitsbedrijf Essent werd vastgesteld dat er met de meter gefraudeerd was en er sprake was van diefstal van stroom. De hoofdbewoner, een 57-jarige inwoner van Oosterhout, is aangehouden. Hij legde tijdens het verhoor een bekentenis af en is daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet. De plantage is ontmanteld, waarna de hennepplanten en diverse groeibenodigdheden vernietigd zijn.

Politie en Justitie proberen het wederrechtelijk verkregen voordeel dat de verdachte heeft verkregen met de illegale kwekerij terug te vorderen. Dat gebeurt in het kader van de Pluk Ze wetgeving. De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad.

Letsel bij verkeersongevallen

OOSTERHOUT: De politie behandelde woensdagmiddag 11 april een verkeersongeval op de Meerberg. Bij dit ongeluk brak een 46-jarige vrouw uit Oosterhout haar rechterknie.
Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur op de kruising van de Meerberg en de Salesdreef.
Vermoedelijk verleende een 68-jarige automobilist uit Oosterhout geen vrije doorgang toen hij linksaf sloeg. Hij liet daarbij een tegenligger niet voorgaan. De tegemoetkomende auto werd bestuurd door het 46-jarige slachtoffer. In haar auto zaten vier jonge passagiers (18, 17, 15 en 9 jaar oud). De bestuurster en de vier inzittenden zijn in twee ambulances naar het ziekenhuis overgebracht voor medisch onderzoek. Bij de kinderen bleek alleen sprake te zijn van enkele kneuzingen. De vrouw had een complex fractuur aan haar rechterknie en moet geopereerd worden. Tegen de veroorzaker is proces-verbaal opgemaakt.
Bij de afhandeling van het ongeval is de Meerberg enige tijd afgezet door de politie om voor de hulpverleners een veilige werkruimte te creëren.

DONGEN: Woensdagmiddag 11 april rond 14.30 uur vond op de kruising van de Middellaan en de Westerlaan een aanrijding plaats, waarbij een 14-jarige jongen uit Dongen gewond raakte.
De jongen was op de fiets aangereden door een vrachtwagenchauffeur, die rechtsaf sloeg waar dit niet is toegestaan. Tegen de 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Slovenië wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt. De jongen liep letsel op aan zijn benen en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Boete voor snelle automobilist

WAALWIJK: De politie verbaliseerde een 37-jarige man uit Drunen vanwege een snelheidsovertreding. De man reed woensdagavond 11 april om 20.15 uur met een snelheid van circa 170 km/u over de A59 in de richting van Waalwijk. Toen hij de bekeuring kreeg, bleek dat de man nog een openstaande boete had. Hij moest EUR 243,75 betalen of zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij niet genoeg geld bij zich had, gebeurde dit laatste. Zijn vriendin kwam naar het Waalwijkse politiebureau om de openstaande boete alsnog te voldoen, waarna hij zijn rijbewijs terug kreeg. De nieuwe boete voor de snelheidsovertreding volgt nog.

Diverse bedrijfsinbraken

OOSTERHOUT: In de nacht van woensdag 11 april op donderdag 12 april is ingebroken in een bedrijfspand op het Innovatiepark. Er bleek een raam geforceerd te zijn om binnen te komen. Uit het pand werden onder andere een beeldscherm en een computerkast weggenomen.

RAAMSDONKSVEER: In de nacht van woensdag 11 april op donderdag 12 april bleek kort voor middernacht te zijn ingebroken in een bedrijfspand aan het Lissenveld. Er bleek een ruit vernield te zijn om het pand te kunnen betreden. Voor zover nu bekend is, werd er niks buitgemaakt.

DONGEN: In de nacht van woensdag 11 april op donderdag 12 april is ingebroken in een bedrijfspand in de Industriestraat. Ook hier bleek een raam geforceerd te zijn en ging het om computers. Er werden onder andere een laptop en een flatscreen weggenomen.
Bij bedrijven aan De Hak en De Slof bleef het bij pogingen. In beide gevallen lukte het niet een raam te forceren of de ruit te breken.

Auteur: Leonie van Ooijen