Gemeente Deurne

05-04-2007
Winnaar Piet van den Broek verwijdert samen met wethouder eigen verkeersbord
Aftrap actie Vijfhonderd borden minder!
Op donderdag 12 april vindt de aftrap plaats van de actie Vijfhonderd borden minder!. Wethouder Nicole Lemlijn zal samen met de heer Piet van den Broek, winnaar van de fotoactie, het eerste verkeersbord verwijderen.

Vijfhonderd borden minder
Met de actie Vijfhonderd borden minder! worden in Deurne de verkeersborden verwijderd die op onlogische plekken staan, geen nut hebben of de verkeerde indruk wekken. Van de ruim zesduizend verkeersborden die de gemeente rijk is, gaat de gemeente er binnen nu en twee jaar vijfhonderd opruimen. Het moet overzichtelijker en duidelijker worden, wat weer leidt tot een grotere verkeersveiligheid. Bovendien levert minder borden vaak ook nog een verzorgder straatbeeld op, aldus wethouder Nicole Lemlijn.

Fotoactie
De gemeente Deurne heeft haar burgers twee maanden geleden opgeroepen om mee te denken over welke verkeersborden overbodig zijn. Hen is gevraagd een foto op te sturen van de plek waar die borden staan. De winnende foto is ingestuurd door de heer Piet van den Broek en hij mag nu samen met wethouder Nicole Lemlijn zijn bord eigenhandig gaan verwijderen.

Bruikbare tips
Tussen de inzendingen zaten twintig bruikbare tips. De meeste tips gaan over overbodige parkeerverbodsborden. Een veelgehoorde opmerking is dat het niet nodig is een parkeerverbodsbord te plaatsen op plekken waar parkeren sowieso al verboden is, bijvoorbeeld bij een uitrit of in een bocht.
Daarnaast zijn er veel meldingen binnengekomen over overbodige verkeersborden langs fietspaden. Ook daar kunnen veel borden verwijderd worden.

Project Minder Regels
Vijfhonderd borden minder! betekent de start van het project Minder Regels. De gemeente Deurne wil het aantal regels voor burgers, bedrijven en organisaties terugbrengen en de regels eenvoudiger maken. Zij gaat de komende periode verschillende procedures kritisch onder de loep nemen en bekijken of het eenvoudiger kan of dat voor sommige zaken wellicht helemaal geen vergunning meer aangevraagd hoeft te worden.