Natuur en Vogelwacht van de Alblasserwaard


Dialezing over vlinders en libellen in de Alblasserwaard

Op 12 april wordt in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNA) van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) een dialezing over libellen en vlinders gehouden door Jaap Tromp en Jan Trapman.

Voor de pauze schenkt Jaap Tromp veel aandacht aan de bouw en ontwikkeling van libellen. De informatie wordt toegespitst op de Alblasserwaard. Na de pauze vertelt Jan Trapman over het leven van de vlinder. Ook hij zal extra aandacht besteden aan de soorten die we in de Alblasserwaard tegen kunnen komen. Beide heren beschikken over veel kennis en prachtig diamateriaal. De grote zaal van het Streeknatuurcentrum staat deze zomer in het teken van libellen en vlinders in de Alblasserwaard . Voor de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen is er een lespakket ontwikkeld. De lezing heeft daarom dan ook een sterk educatief karakter.

De dialezing begint om 19.30 uur en de zaal is als open vanaf 19 uur. Toegang: EUR 2,00 voor volwassenen, voor kinderen EUR 1,00. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Heleen Roest, tel: 0184-681725. Het SNA bevindt zich aan de Matenaweg 1 aan het Westeinde nabij Wijngaarden aan de rand van het Alblasserbos.

©Natuur en Vogelwacht de "Alblasserwaard". Webadres: http://www.nvwa.nl