Een gezond initiatief - samenlopen.nl brengt hardlopers bij elkaar


GRONINGEN, 20070412 -- Hardlopen is gezond en wordt steeds populairder. Zeker nu de zomer eraan komt, zie je jong en oud weer in hardlooptenue op straat verschijnen. Beginnen met hardlopen is echter niet gemakkelijk en vooral volhouden is lastig. Velen houden hun goede voornemen dan ook niet lang vol. SamenLopen.nl brengt hier verandering in door voor alle hardlopers in Nederland een virtuele ontmoetingsplaats te cre?ren. Hier kunnen zowel beginnende als gevorderde hardlopers een loopmaatje vinden om samen mee te lopen. Samen lopen dus, zonder de verplichtingen van een hardloopvereniging, maar met de gezelligheid en extra motivatie die samen lopen met zich meebrengt.

De overheid heeft de laatste jaren vele initiatieven genomen om Nederlanders meer te laten bewegen. Ook het huidige regeerakkoord benadrukt de grote maatschappelijke waarde van sport en stelt dat sport een actieve ondersteuning verdient vanuit de overheid. Het particuliere initiatief van de enthousiaste hardlopers achter Samenlopen.nl past binnen de gezonde levensstijl die de overheid voorstaat. Initiatiefnemer Gerard Kijlstra wil met zijn site mensen bij elkaar brengen: "Stel je voor, je wilt gaan hardlopen en met behulp van de zoekmachine van SamenLopen.nl zie je dat twee straten verderop iemand precies hetzelfde idee heeft. Zo breng je mensen bij elkaar! Het lijkt me fantastisch als SamenLopen.nl op die manier kan bijdragen aan het hardloopplezier van vele Nederlanders."

Door middel van een geavanceerd zoeksysteem kan tot op de honderd meter nauwkeurig worden gezocht naar hardlopers in de eigen buurt. Naast het zoeken naar andere hardlopers kunnen bezoekers ook hun exacte looproute vanaf de eigen voordeur berekenen en allerlei vragen over hardlopen stellen aan experts.





Gerard Kijlstra