Speedheat introduceert nieuwe generatie vloerverwarming


SCHOONDIJKE, 20070412 -- Dé manier waarin we in de toekomst onze huizen en kantoren verwarmen is via elektrische vloerverwarming. Dat is de overtuiging van Speedheat Nederland B.V., leverancier van het slechts 1 mm dunne Speedheat vloerverwarmingsysteem en onderdeel van Speedheat International. Om die claim te onderstrepen en in het aanbod van systemen duidelijk het kaf van het koren te kunnen scheiden, introduceert de onderneming het gepatenteerde begrip Generation4®: een systeem dat als enige comfort op maat biedt en tegelijkertijd een actieve bijdrage levert aan het besparen van energie.

Nederland is het tweede land na USA dat kennis maakt met het begrip Generation4®. Met de introductie ervan wil Speedheat International de toepassing van elektrische vloerverwarming een nieuwe impuls geven. "Elektrische systemen hebben zo ontzettend veel meer voordelen dan traditionele systemen. Pr-technisch hebben we deze echter als gezamenlijke leveranciers niet optimaal benut", vertelt Ronny Prang, directeur van Speedheat Nederland B.V. "Met als gevolg dat nog te vaak traditionele systemen worden geïnstalleerd; daar waar elektrische systemen uit oogpunt van comfort en duurzaamheid beter op hun plek waren geweest."

Generation4® staat derhalve voor een nieuwe generatie vloerverwarming. Een systeem dat niet in de constructie- of afdekvloer wordt geïnstalleerd, zoals eerdere generaties, maar daar bovenop. Met als meest voelbare voordelen voor de gebruiker of bewoner een veel snellere warmteoverdracht - er is immers fysiek contact tussen warmtebron en vloerbedekking cq individu - en mede daardoor de mogelijkheid om zuiniger om te springen met energie - de behoefte aan warmte is immers eerder bevredigd dan met traditionele systemen.

Wat het Speedheat G4® systeem - naast zijn snelheid en minimale dikte van slechts 1 mm - onderscheidt van alle andere systemen is dat voor iedere situatie een oplossing op maat bestaat. Afhankelijk van de vloerconstructie, de mate van isolatie, het type vloerbedekking en zelfs het aanwezige microklimaat installeert Speedheat een systeem waarbij het optimale vermogen wordt toegepast dat per strekkende meter nodig is om een ruimte te verwarmen. Niet `one system does it all', zoals andere leveranciers aanhangen en waarbij hoogstens wordt `gespeeld' met de onderlinge afstand van de elementen, maar een systeem dat warmte biedt naar gelang de situatie en behoefte.

De installatie van het Speedheat systeem in Living Tomorrow (het huis en kantoor van de toekomst in Vilvoorde) betekende op 1 maart jongstleden de aftrap van de Europese lancering van het begrip G4®. Documentatiemateriaal is inmiddels in ontwikkeling. Ook de website wordt aangepast, waarbij een prominenter plaats is ingeruimd voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Speedheat als internationaal opererende onderneming. Doelstelling daarin is Speedheat te positioneren als voortrekker in de toepassing van elektrische vloerverwarming.