Ingezonden persbericht


Rotterdam, 7 februari 2007

Midlake, Amon Tobin, Goose, Digitalism, Monique van Heist en Touki Delphine met 'special guest' Mocky toegevoegd aan programma

Het programma van het Rotterdamse Motel Mozaïque festival - met muziek, beeldende kunst, theater, film, slapen in kunst en rondleidingen jaarlijks het terrein voor een veelomvattend, bijzonder en vooral heel leuk weekend - groeit wederom flink. Eerder was al de komst bevestigd van artiesten en kunstenaars als !!!, A Silver Mt. Zion, Akron/Family, Deerhoof, 'Kimberly Clark' en Opium voor het Volk. Ditmaal wordt het programma verrijkt met o.a. Midlake, Amon Tobin, Goose, Digitalism, Touki Delphine en Monique van Heist.

Music

Het Texaanse vijftal Midlake biedt met hun pure, breekbare album 'The Trials of Van Occupanther' een welkome afwisseling in het hedendaagse muziekmilieu. Vierstemmige zang ondersteund door gelaagde popliedjes. Ouderwets, maar toch zo nieuw en fris. De Braziliaan Amon Tobin, een van de dj-kopstukken van het label Ninja Tune, is een ware knip- en plakmeester. Hij creëert beats die niet van deze wereld lijken te zijn. Voor zijn nieuwste project 'Foley Room' (dat in maart verschijnt) werd Tobin geïnspireerd door 'foley artists'; uiterst creatieve geesten die de geluidseffecten aan films toekennen. Hierna volgde een bijzonder opnameproces, waarover een documentaire is gemaakt die tijdens Amon Tobin's show op Motel Mozaïque wordt vertoond. Goose staat garant voor een portie vuige, pompende elektrorock. Zowel liefhebbers van electro als van rock zijn bij dit kwartet jonge Belgen aan het juiste adres. Vergelijkbaar met Soulwax (waar de gitarist van Goose deel van uitmaakte), Hot Chip en LCD Soundsystem. Het Duitse duo Digitalism laat met speels gemak een zaal volledig springen! Ze bestempelen hun repertoire het liefst als Dirty Elektro Pogoshit: een combinatie van indie, punk en electro. Ook The Bloody Honkies (NL) en The Strange Death Of Liberal England (UK) zijn bevestigd.

Art

Bij Motel Mozaïque maakt Monique van Heist o.a. met 'Kimberly Clark' deel uit van de tentoonstelling 'Risky Business'. De succesvolle mode-vormgever ontwerpt voor personages als Tina, Kim en Toni, personen die niet altijd voldoen aan de standaard ideeën over wat mannelijk of vrouwelijk zou moeten zijn, en waarin Van Heist haar opvattingen over de stad als 'urban jungle' tot ingenieuze kledingstukken condenseert.

Performance

Touki Delphine is een groep jonge acteurs van de Veenfabriek. Bij hun performances wordt dans, live muziek, poëzie, installaties, kleding, visuals en popmuziek met elkaar gecombineerd. Op Motel Mozaïque is het collectief met hun nieuwe show 'Raket' te zien en speciaal voor het festival gaat Touki Delphine een samenwerking aan met speciale gast Mocky, de geluidskunstenaar uit Berlijn.

Festivaldata en locaties
Motel Mozaïque vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 april 2007 in Rotterdam op minimaal vier vaste festivallocaties, namelijk de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster, Off_Corso en TENT. Mogelijk behoort Nighttown (of een deel ervan) ook tot de festivallocaties.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Motel Mozaïque is gestart. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar:

Dagkaart programma voor vrijdag 13 april 2007 26 Euro Dagkaart programma voor zaterdag 14 april 2007 26 Euro Passe-partout programma voor 13 én 14 april, exclusief slapen 47 Euro Slaapkaart voor vrijdag 13 april 2007, inclusief ontbijt 20 Euro Slaapkaart voor zaterdag 14 april 2007, inclusief ontbijt 20 Euro (Deze prijzen zijn exclusief eventuele administratie- en reserveringskosten)

Deze kaarten zijn te koop via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland: Bij de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV-kantoren en GWK station filialen, via de Ticketlijn (0900 300 1250, 45c/pm) en www.ticketservice.nl. In Rotterdam zijn dagkaarten en passe-partouts ook verkrijgbaar bij de Rotterdamse Schouwburg, Plato, Velvet Music en Plaatboef.

Het programma op donderdag 12 en zondag 15 april is gratis toegankelijk.

***