Ingezonden persbericht


Minister Gerda Verburg op Campina-boerderij in actie voor eerlijke en gezonde voeding

Minister Gerda Verburg (LNV), Barbara de Loor (Ambassadeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) en Ankie Wijnen (Voorzitter Coöperatieraad Campina) gaan handmelken voor 'gezond goed doel' en stimuleren meer beweging en gezonde voeding van kinderen.

De coöperatieve zuivelonderneming Campina lanceert in de week na Pasen haar Campina-melk met een evenwichtiger vetzuursamenstelling; naast al het goede van gewone melk bevat deze melk 20 procent meer onverzadigde vetzuren. Een goed moment om Nederland, en vooral kinderen in de lagere schoolleeftijd en hun ouders, op te roepen om meer te bewegen in combinatie met goede en gezonde voeding. Campina houdt daarom - met als speciale gast Gerda Verburg, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit - op donderdag 12 april a.s. een bijeenkomst waarin het belang van eerlijke, gezonde voeding en beweging aan bod komt. Dit gebeurt op een Campina-boerderij, vlakbij Woerden, in het Groene Hart. De bijeenkomst combineert een inhoudelijk karakter met een feestelijke (fotogenieke) actie waarbij minister Gerda Verburg, Barbara de Loor en Ankie Wijnen handmelken voor een gezond goed doel.

Minister van LNV Gerda Verburg zal tijdens de bijeenkomst haar visie geven op het belang van eerlijke en gezonde voeding. Tevens zal zij haar roots als dochter van een melkveehouder bewijzen. Gerda Verburg gaat namelijk als minister een koe met de hand melken voor een 'gezond' goed doel. Dat doet zij in een wedstrijd handmelken tegen Barbara de Loor (Ambassadeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, NISB) en Ankie Wijnen (Voorzitter Coöperatieraad Campina). Elke liter handgemolken melk is goed voor een geldbedrag voor een gezond goed doel en een sport-/beweegkist ontwikkeld door het NISB bestemd voor een lagere school in Nederland. De drie topvrouwen worden bij hun actie voor gezonde voeding en meer beweging aangemoedigd door leerlingen uit de hoogste klassen van basisschool De Molenwiek uit Woerden.

Na de wedstrijd handmelken zullen Kees Wantenaar, Voorzitter Bestuur/Raad van Commissarissen Campina, en Bas van den Berg, Directeur Campina Nederland, in aanwezigheid van Gerda Verburg, een actie bekendmaken om gezonde voeding van schoolkinderen aan te moedigen.

De bijeenkomst op 12 april vindt plaats op de Campina-boerderij van de broers Bert en Adrie Vollering, twee leden-melkveehouders van Campina in Waarder, Oosteinde 74 (vlakbij Woerden). U bent welkom op de boerderij vanaf 08.00 uur. De bijeenkomst begint om 8.30 uur en duurt tot ongeveer 10.30 uur (er worden broodjes geserveerd). Programma
08.00 - 08.30 uur Ontvangst.
08.30 - 08.35 uur Welkomstwoord door gastheer Bas van den Berg, directeur Campina Nederland. 08.35 - 08.45 uur Minister Gerda Verburg over het belang van eerlijke voeding en noodzaak van meer beweging en de rol van het Ministerie van LNV. 08.45 - 08.55 uur Kees Wantenaar, Voorzitter Bestuur/Raad van Commissarissen, over gezonde voeding in combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen. 08.55 - 09.00 uur Bas van den Berg geeft startsein voor de wedstrijd handmelken. 09.00 - 09.25 uur Minister Gerda Verburg, Barbara de Loor en Ankie Wijnen aan het handmelken. 09.25 - 09.30 uur Toasten op de winnaar en aankondiging actie ter bevordering van gezonde voeding van schoolkinderen door Kees Wantenaar en Bas van den Berg in aanwezigheid van Gerda Verburg. 09.30 uur Start nationale groene ballonnenactie.
09.40 - 10.30 uur De drie Campina-boeren die een hoofdrol vervullen in de reclame-campagne over Campina's nieuwe melk geven tekst en uitleg over de totstandkoming van de nieuwe melk.

Rondleiding op de boerderij van Bert en Adrie Vollering, samen met de drie boeren.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: communication@campina.com of te bellen naar: 0418 - 571316. U ontvangt dan een routebeschrijving.

Met vriendelijke groeten,
Karen Nitschke, Ria van der Peet,
PR Manager Campina Nederland Corporate Media Relations Manager