Gemeente Tilburg

Datum

6 april 2007

Ruik de stad!
Opening Tilburgse Luchten van Tilburg CowBoys op 12 april om 17.00 uur

Van 12 april tot en met 12 mei verspreiden zes speciaal aangepaste afvalcontainers 'Tilburgse luchten', geuren die Tilburg typeren. Tilburgse Luchten is een project van Tilburg CowBoys in het kader van KORT (Kunst in de Openbare Ruimte Tilburg).

Mens, durf te ruiken!
Geuren roepen emoties, associaties en herinneringen op. Geuren kunnen bepalen wie je vrienden zijn, van wie je nooit zal houden en met wie je trouwt. Geuren tonen de ziel! Iedereen ruikt. Ook Tilburg ruikt..... naar zichzelf! Tilburg CowBoys ontwikkelden zes geuren in samenwerking met geur- en smaakstoffen- fabrikant IFF uit Tilburg. Elke geur staat voor een eigenschap van stad zoals de bewoners die dagelijks opsnuiven.
013 542 88 19 Van 12 april tot en met 12 mei zijn de geuren Tilburgs Trots, Tilburgs Vrees, Tilburgs Geluk, Tilburgs Schaamte, Tilburgs Toekomst en Tilburgs Eenzaamheid te ruiken bij www.tilburg.nl bushaltes op de volgende plekken in Tilburg:

· 12 april: wijkcentrum De Schans.

· 13 april t/m 21 april: Lage Witsiebaan (huisartsenpost) en Fatimastraat, wijkcentrum De Kubus.

· 22 april t/m 28 april: Burg. v.d. Mortelplein en Julianapark.
· 29 april t/m 5 mei: Vaartlaan en Wagnerplein.
· 6 mei t/m 12 mei: Heyhoef en Oerlesestraat (halte Mercatorstraat).

Komt dat ruiken! Meer informatie: www.tilburgcowboys.nl.

Opening en presentatie jaarpublicatie KORT
De opening van 'Tilburgse luchten' vindt plaats op 12 april om 17.00 uur in wijkcentrum Servicedienst De Schans, De Schans 123 in Tilburg. Tijdens de opening zal wethouder cultuur Hugo Faciliteiten Backx het eerste exemplaar van de jaarpublicatie KORT 2006 ontvangen. De jaarpublicatie Personeel biedt een overzicht van alle afgeronde en lopende activiteiten van KORT. De publicatie is te Informatisering verkrijgen via de website: www.tilburg.nl/kort. Financiële Administratie Juridische Zaken Communicatie Voor de pers:
Theun van den Boer, Bestuurswoordvoering, telefoon 013-542 88 19; Stephanie Peters, Themacommunicatie, telefoon 013-542 86 77.


---- --