Ingezonden persbericht


Tetzepi speelt SEED

De Canadese componist John Korsrud plantte een SEED, een zaadje, een drietal basis-elementen, die hij doorgaf aan andere componisten. Nieuwe composities van onder meer John Korsrud, Jorrit Dijkstra, Corrie van Binsbergen, Fabrizio Puglisi, Hans Leeuw en Marco.C.de Bruin ontsprongen uit dit zaadje. Het resultaat: een avondvullend programma waarin grenzen worden verkend en de ruimte wordt gevuld met nieuwe verrassende en uitdagende klanken.

3 april NPS Radio
Interviews met Hans Leeuw en Esmée Olthuis en muziek NPS Studio 6, op radio 6
17:30-18:00

4 april, Try Out, Try Tone Festival
Zaal 100
De Wittenstraat 100, Amsterdam
Aanvang: 23.00 uur
entree: 5 euro
Reservering: 020 4864321 http://www.trytone.org/

12 april Capelle Radio
Interview en muziek op Radio Capelle goes Jazz
Te beluisteren op de capelse kabel 102.4 en in de ether 105.3 fm van 22:00 tot 00:00 (herhaling maandagavond opvolgend)

24 april school project
De Tetzepi Methode
op het Jac.P.Thijsse college in Castricum.
Besloten project en concert

6 mei Jazz Xperience in de Spiegeltent
Turfmarkt 51, Gouda
Aanvang: 15.30 uur
Entree: 10 euro
Reservering: http://www.jazzxperience.nl/

27 mei Theater Orpheus,Apeldoorn
Aanvang: middag
Reservering: http://www.ereprijs.nl

14 juni Paard van Troje
Prinsengracht 12, Den Haag
Aanvang: 20:30
Entree: ¤ 11
Reservering: 070 3601838, http://www.paard.nl

24 juni Festival Bateau Ivre
op de boot varende tussen Middelburg-Veere-Middelburg. Aanvang 13:00
Binnenkort meer informatie

Bastiaan Woltjer (tb), Axel Schappert (btb), Dominique Brackeva (tb), George Pancraz (tpt), Hans Leeuw (tpt), Jimmy Sernesky (tpt), Esmée Olthuis (asx/sopsx), Erik van der Weijden (as,cl), Natalio Sued (tnx/spsx), Onno van Swigchem(barsx), Peter Nitsch (bas), Nout IngenHousz(drs), Guillaume Marcenac (pn), Raphael Vanoli (gt), Wouter Hakhoff (Dir)

Tetzepi
Tetzepi heeft het formaat en samenstelling van een BigBand en zoekt de vernieuwing op in de jazz-, geïmproviseerde en gecomponeerde muziek. Gedirigeerde improvisaties, complexe ritmiek, inventief gebruik maken van de mogelijkheden van een groot ensemble, en het optimaal inzetten van klankkleur zijn specifieke Tetzepi elementen. Een Tetzepi concert is altijd een ware belevenis; om te horen en om naar te kijken. Tetzepi nodigt Nederlandse en buitenlandse hedendaagse componisten uit om specifiek voor de band nieuw materiaal te schrijven. Zodoende heeft Tetzepi zich ook geprofileerd en ontwikkeld tot platform voor componisten.

Tien jaar
Tetzepi bestaat komend seizoen tien jaar. Tien jaar ontwikkeling binnen een grote band met een eigen geluid. Baritonsaxofonist Onno van Swigchem componeerde een collage van tien jaar Tetzepi- fragmenten. Een muzikale reis langs alle eigenwijze ontwikkelingen en muzikale lagen van de band.
Stichting Tetzepi
Naast de band Tetzepi is er inmiddels de stichting Tetzepi. De stichting is de paraplu waaronder de Tetzepi projecten worden georganiseerd: Groot op Klein, SEED, De Tetzepi Methode (workshops), De Tetzepi Methode, de kunst van het muziekmaken (project voor het voortgezet onderwijs) .

Esmée Olthuis
Binnen Brouwersstraat 2-B
1013 EG Amsterdam
020 6203575
06 51205862

www.esmeeolthuis.nl
www.tetzepi.nl