Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 12 april 2007

In Pdf (2,5 Mb) en in tekst.

NB. In verband met de paasdagen is de verschijningsdag van de krant verschoven van woensdag naar donderdag.

* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvraag sloopvergunning

* Aanvraag kapvergunning

* Nieuwe griffier voor Deelraad Charlois

* Wat wil jij in Gezond Rotterdam?

* Lentecampagne Rotterdamse Zwembaden

* Met vaders in gesprek tijdens Vaderweek
* Spreekuren deelraadsfracties

* Mevr. A. de Vries krijgt zilveren Karel de Stoutespeld
* Raad in de Wijk Carnisse op 17 april


---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij de deelgemeentesecretarie, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Onderstaand vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Toestemming verleend:

1. aan Ruitervereniging Charlois, toestemming verleend voor het houden van een optocht met pa arden en rijtuigen vanaf de Manege Charlois, Smitshoekseweg 2005 naar de deelgemeente Charlois aan de Boerhaavestraat 11 op woensdag 4 april 2007 vanaf 14.30 uur (besluit 3 april 2007).

Vergunning verleend:

1. aan V.V. Pretoria voor het gebruiken van een geluidsinstallatie op zaterdag 5 mei 2007 van 09.00 uur tot 20.00 uur in verband met het houden van voetbaltoernooien op het sportcomplex aan de Schulpweg 195 (besluit 4 april 2007);


2. aan Buurtvereniging Heijplaat voor het houden van een optocht vanaf het Rondoplein, gebruiken geluidsinstallatie, houden van kinderspelen en oplaten ballonnen op maandag 30 april 2007 van 09.00 uur tot 13.30 uur op het terrein van de speeltuinvereniging t Doolhof aan de Karimunstraat 24 (besluit 4 april 2007);
3. aan de Culturele Commissie Heijplaat voor het houden van een rondgang door de wijk Heijplaat met de muziekvereniging Dockyard op maandag 30 april 2007 van 18.00 uur tot 18.45 uur (besluit 4 april 2007);

4. aan Sportvereniging R.D.M. voor het plaatsen van een aantal marktkramen, gebruiken geluidsinstallatie en schenken van zwakalcoholische dranken in verband met viering van Koninginnedag op het terrein van de s.v. RDM aan de Arie den Toomweg 40 op maandag 30 april 2007 van 09.00 uur tot 19.00 uur (besluit 4 april 2007);

5. aan CVV-Mercurius voor het gebruiken van een geluidsinstallatie op zaterdag 19 mei 2007 van 12.00 uur tot 19.00 uur in verband met het houden van voetbaltoernooien op het sportcomplex aan de Groene Kruisweg 35 (besluit 4 april 2007).

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:


1. voor het kappen van vier sierperen staande op de locatie Katendrechtse Lagedijk 56 114. De bomen moeten worden gekapt i.v.m. de werkbaarheid van de aannemer bij de bouw van 35 woningen aan de Katendrechtse Lagedijk en de definitieve invulling van het inrichtingsplan. Tevens zijn de bomen beschadigd en in matige conditie. Met herplantplicht conform inrichtingsplan. Hierin komen op deze plek hoogwaardige bomen terug.
NB. Voor deze vergunning geldt in verband met de planning van de bouwwerkzaamheden- een bezwaartermijn van vier weken i.p.v. zes weken (besluit 3 april 2007).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het veranderen en vergroten van de toren gelegen bij het woongebouw aan de Vestastraat 19 (besluit 26 maart 2007);


2. voor het oprichten van twee kantoorgebpuwen, een hotel en een ondergrondse parkeergarage aan het Zuiderparkplein (vergunning Tweede fase) (besluit 27 maart 2007).

Vrijstelling bestemmingsplan verleend/vergunning verleend:


1. voor het tijdelijk plaatsen van een bouwwerk waarin onderwijs, kantoor en bijeenkomstfuncties worden ondergebracht. Het is de bedoeling om een tijdelijk gebouw voor een school op te richten op een sportterrein aan de Charloisse Lagedijk Het gebouw zal worden uitgevoerd in één laag voorzien van een plat dak. Afmetingen: 21,5 meter bij 43 meter, hoogte 2,9 meter. Deze noodhuisvesting, bestaande uit 7 lokalen zal worden geplaatst op het terrein van het Zorghotel van de Meeuw voor een periode van 5 jaar (besluit 26 maart 2007).

De besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl . U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Aanvraag sloopvergunning

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een sloopvergunning is ingediend:


1. voor het slopen van asbesthoudend materiaal, Pleinweg 138;

Bovengenoemd plan moet nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemd plan kan worden verkregen bij het Secretariaat Bouwtoezicht, Galvanistraat 15, tel. 489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

De status van de afhandeling van een bouwaanvraag kunt u ook inzien op de website: http://www.statusbouwaanvraag.cimplex.nl/. U moet dan wel beschikken over een inlogcode. Die wordt aan betrokkenen verstrekt via de ontvangstbevestiging door dS+V. Wie niet beschikt over de inlogcode kan wel zoeken ( bijvoorbeeld op postcode) welke bouwaanvragen er gedaan zijn in dat gebied. De meest actuele staan bovenaan.

Rotterdam, 11 april 2007

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvraag kapvergunning

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvraag voor een kapvergunning is ingediend:


1. voor het kappen van een kastanje staande in de achtertuin Charloisse Hoofd 505. Volgens aanvrager heeft de boom de kastanje(bloedings)ziekte en verkeert hij in een slechte conditie;

Bovenstaande aanvraag ligt tot en met woensdag 25 april 2007 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).


---

Nieuwe griffier voor Deelraad Charlois

Op 2 april is Robin Blokland als nieuwe griffier van de Deelraad Charlois begonnen. De griffier is het hoofd van de griffie en ondersteund samen met de plaatsvervangend griffier, Sandra de Rijk, de leden van de deelraad in hun werkzaamheden. Een vraaggesprek met de nieuwe griffier.

Wie is Robin Blokland?

Ik woon al sinds mijn 11^e in Rotterdam en heb, zoals het bij Rotterdam past, tijdens mijn studietijd haven-, vervoer- en logistiek management gestudeerd. Toen ik in mijn tweede baan bij de regionale brandweer in Midden- en West-Brabant meer en meer in aanraking kwam met de politiek heb ik besloten er nog maar een studie aan vast te plakken: bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Dé opstap naar een baan als griffier; zeker na de kennismaking met het politieke vak in de deelraad van IJsselmonde. Al met al een echte uitdaging.

Wat kan de griffier/griffie betekenen voor de burgers van Charlois?

Veel!, roept Robin gelijk. De griffie is een vast aanspreekpunt voor de burgers van Charlois als ze vragen hebben over de deelraad of in contact willen komen met één of meer leden van de deelraad. Ook kunnen burgers terecht bij de griffie met vragen over de onderwerpen die bijvoorbeeld op de vergaderingen van de deelraad (hebben) gestaan of als burgers mee willen praten tijdens vergaderingen. Ik vat het meestal samen als: de griffie is hét ambtelijk apparaat van de raad.

En wat heeft u met Charlois?

Met een grote glimlach op zijn gezicht antwoord Robin: Het eerste wat in mij opkomt is variatie, echt in alles. In de mensen, allerlei culturen door elkaar heen; in de omgeving, veel bebouwing maar toch ook een enorm groot groen hart -het Zuiderpark- endichtbij de havens. Ja, dat is toch altijd nog iets wat mij enorm trekt.

Burgerpeiling:

Wat wil jij in Gezond Rotterdam?

Deze vraag staat centraal in burgerpeiling Gezond Rotterdam van de gemeente Rotterdam. Via deze burgerpeiling kan iedere Rotterdammer reageren op twintig stellingen over Rotterdam als gezonde stad. De stellingen zijn te lezen op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond; reageren is mogelijk van maandag 2 tot en met zondag 15 april.

De burgerpeiling Gezond Rotterdam past in de ambitie van het college van burgemeester en wethouders om van Rotterdam een krachtiger en meer vitale stad te maken. Een stad waarin mensen veilig en gezond leven, aantrekkelijk wonen en waarin iedereen meedoet. Hoewel burgers een eigen verantwoordelijkheid hebben voor hun gezondheid, wil het college zich extra inzetten om Rotterdam gezonder te maken. In de kadernota Gezond in de Stad staan de drie speerpunten waarop de gemeente zich richt: leefstijl, psychische gezondheid en leefomgeving.

De komende jaren gaat het college de papieren plannen omzetten in concrete daden. Daartoe wordt elk jaar een uitvoeringsplan opgesteld. Bij elk uitvoeringsplan wil de gemeente nauw samenwerken met burgers, georganiseerde consumentenorganisaties, deelgemeenten, zorginstellingen, zorgverzekeraars en andere organisaties. De burgerpeiling Gezond Rotterdam is een eerste stap om de burgers bij het thema te betrekken. Het college wil met deze peiling het draagvlak vergroten voor het gemeentelijk beleid en inzicht krijgen of burgers bereid zijn hun gedrag aan te passen. Vinden burgers bijvoorbeeld dat er meer gedaan moet worden aan seksuele voorlichting op scholen, en gaan mensen vaker fietsen als er meer fietspaden komen?

In de toekomst zullen de burgers ook op andere manieren worden geraadpleegd, bijvoorbeeld door het houden van discussiebijeenkomsten. De uitkomsten van de burgerpeiling Gezond Rotterdam worden openbaar gemaakt.

De Burgerpeiling Wat wil jij in gezond Rotterdam? vindt u via de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond: www.ggd.rotterdam.nl

Lentecampagne Rotterdamse Zwembaden

Onder het motto We zijn er weer.en met veel meer! organiseren de 13 Rotterdamse zwembaden van dinsdag 10 april tot en met zondag 6 mei hun lentecampagne, waarbij weer gratis (bad)eendjes te krijgen zijn, de bezoekers mee kunnen doen aan de Lente Loterij en de zwembaden weer tal van lenteactiviteiten aanbieden.

Wegens het grote succes van vorig jaar hebben de (bad)eendjes besloten weer in de 13 Rotterdamse zwembaden terug te keren. Dit keer met hun jongen!

Van dinsdag 10 april tot en met zondag 6 mei ontvangen de bezoekers bij aankoop van een zwemkaartje en tegen inlevering van een ingevulde actiebon een gratis (bad)eendje! Elke week geven de zwembaden een ander eendje weg, dus zwemmen is sparen.

Bovendien doen bezoekers, door het invullen en inleveren van de actiebon, automatisch mee met de Lente Loterij, waarbij ze kans maken op een jaarabonnement zwemmen voor het hele gezin, een 12-badenkaart of een I-pod Nano. Bezoekers slaan hiermee twee vliegen in één klap, want zwemmen is niet alleen gezond en goed voor lichaam en geest, maar levert ook nog iets op.

Bezoekers kunnen de actiebon gratis afhalen bij één van de 13 zwembaden of downloaden van de website www.rotterdamzwemt.nl, evenals een gratis eendenringtone voor op de mobiele telefoon.

Het programma met de lenteactiviteiten van de zwembaden, waaronder een badpakkenshow, lenteknutselen en een ballonnenoplaatfestijn. Informatie hierover kunnen bezoekers verkrijgen bij het zwembad van hun keuze of via de site www.rotterdamzwemt.nl. Deze site geeft ook informatie over de zwembaden en bevat een overzicht van alle adressen.

13 Rotterdamse zwembaden

Alle zwembaden in Rotterdam, vier Sportfondsenbaden en negen baden van Sport en Recreatie, zijn verenigd in de Stichting Promotie Rotterdamse Zwembaden (SPRZ). Deze Stichting zorgt jaarlijks voor de gezamenlijke promotie van de 13 Rotterdamse zwembaden. Op deze manier probeert zij jong en oud te interesseren voor één van de zwemsporten of zwemmen in het algemeen. Vanwege de verbouwing van zwembad IJsselmonde nemen dit jaar slechts 12 baden deel aan de campagnes.

Met vaders in gesprek

tijdens Vaderweek

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn Lionel gaat op woensdagochtend 18 april aanstaande met vaders in gesprek over de opvoeding van hun kinderen. Dit gebeurt op basisschool de Toermalijn in Zuidwijk.

De week van 16 april tot 22 april is in Rotterdam uitgeroepen tot Vaderweek. De gehele week worden vaders aangemoedigd hun kinderen naar school te brengen en samen met hen allerlei activiteiten te ondernemen.

Doelstelling van de vaderweek is de onderwijskansen van kinderen te vergroten. De organiserende Stichting de Meeuw stelt dat vaders net zo belangrijk zijn als moeders maar, dat de opvoedende rol van moeder doorgaans veel groter dan die van de vader. De stichting wil dit patroon doorbreken door vaders meer bij hun kinderen te betrekken, om te beginnen bij de school. Vorig jaar namen duizenden vaders deel aan de Vaderweek.

De deelgemeente Charlois stimuleert de betrokkenheid van vaders bij de opvoeding van hun kinderen. Daarom houdt dagelijks bestuurder Lionel Martijn op de Toermalijn een themabijeenkomst.

Spreekuren deelraadsfracties

Wist u dat u altijd een afspraak kunt maken met één van uw deelraadsleden?

Spreekuren:

PvdA

Ma t/m vr. op afspraak

afspraak maken op wo. 09.00-18.00 uur per telefoon of e-mail

t. 010-4107505.

e. pvda@charlois.rotterdam.nl

Leefbaar Rotterdam

donderdag 14.00 tot 16.00 uur

t. 410 74 501

e. leefbaarrotterdam@charlois.rotterdam.nl

CDA

Ma t/m vr. op afspraak

afspraak maken op wo. 10.00 -17.00 uur per telefoon of e-mail

t. 010-4107503,

e. cda@charlois.rotterdam.nl

GroenLinks

op afspraak, te maken via de e-mail

t. 010-4107504,

e. groenlinks@charlois.rotterdam.nl

Alle politieke partijen hebben een eigen fractiekamer, waar spreekuur gehouden wordt.

De fractiekamers hebben een eigen ingang: als u voor de secretarie aan de Boerhaavestraat 11 staat, bevinden zij zich in de vleugel aan uw rechterhand (de bruine deur).

Mevr. A. de Vries krijgt zilveren Karel de Stoutespeld

Op vrijdag 30 maart heeft dagelijks bestuurder Lionel Martijn een zilveren Karel de Stoutespeld uitgereikt aan mevrouw A. de Vries-Hartman, al jarenlang vrijwilligster bij Wijk- en Speeltuinvereniging Tarwewijk.

Mevrouw De Vries begon in de jaren zestig als vrijwilligster bij de wijk- en speeltuinvereniging aan de Mijnkintstraat. Vanaf 1972 was zij een aantal jaren aanwezig bij het zomerkamp. Verder was zij bij vrijwel iedere activiteit van de vereniging betrokken.

Speciale vermelding verdient de balletclub. Gedurende 28 jaar gaf Anneke de Vries met succes leiding aan deze club, wat onder meer leidde tot een lange reeks van balletvoorstellingen, eerst in het Prinsestheater en later in Theater Zuidplein, waar de balletvoorstelling van haar pupillen steevast uitverkochte zalen trok. In 1991 ontving mevrouw De Vries voor haar activiteiten als balletlerares de Charloise Prijs voor Kunst en Cultuur.

Verder was zij gedurende een aantal jaren bestuurslid, onder andere voorzitter.

Nog steeds is zij als vrijwilligster actief. Op dit moment begeleidt zij met veel succes jonge mensen, die in het kader van een taakstraf tijdelijk bij de speeltuin te werk zijn gesteld. Daarnaast organiseert zij de bingo-avonden.

Omdat Anneke de Vries op 11 april 80 jaar wordt, organiseerde Wijk- en Speeltuinvereniging Tarwewijk op 30 maart een verjaardagsfeest aan in het verenigingsgebouw aan de Mijnkintstraat 5.

Raad in de Wijk Carnisse op 17 april

Op dinsdagavond 17 april is in de Maarten Lutherschool, Roerdomplaan 42 een Raad In de Wijk Carnisse.

Voor de komende periode is er een uitvoeringsplan voor deze wijk opgesteld. De raad is erg benieuwd naar uw ervaringen in Carnisse, en vraagt u dan ook de raad te komen informeren. Over de wijk, over de aangedragen oplossing en wat u verder wil weten of vragen.

Agenda:

19.00 uur: Inloop

19.30 uur: Inleiding op het Plan van Aanpak

19.50 uur: start markt, bij thema-kramen kunt u van gedachten wisselen met raadsleden, of informatie vragen aan ambtenaren

20.45 uur: pauze

21.00 uur: Debat tussen raadsleden: Welke dingen zijn gehoord en vallen op?

21.45 uur: samenvatting van de discussie en afsluiting