Universiteit Nyenrode

Nieuwe hoogleraar Jaap Koelewijn onderzoekt corporate governance financiële instellingen

PERSBERICHT
Financiële markten-specialist Jaap Koelewijn wordt hoogleraar Finance aan Nyenrode

Breukelen, 12 april 2007 Prof.dr. Jaap Koelewijn (50) is benoemd tot hoogleraar Finance aan de Nyenrode Business Universiteit. De universiteit in Breukelen heeft Koelewijn aangetrokken vanwege zijn jarenlange ervaring op het gebied van financieel beleid, advies en onderzoek. Koelewijn was eerder hoofd Research van de Autoriteit Financiële Markten en verbonden aan IRIS, de denktank van Robeco en de Rabobank. De leerstoel Finance verzorgt onderwijs en verricht onderzoek voor zowel de business school als de NIVRA-Nyenrode School of Accountancy & Controlling.

Koelewijn gaat zich toeleggen op de corporate governance van financiële instellingen, zoals banken en pensioenverzekeraars. Zijn werkzaamheden concentreren zich op het gebied van financiering en belegging enerzijds en de daarbij behorende regelgeving en integriteits- en governancevraagstukken anderzijds.

Rector Magnificus Bert de Groot: De corporate governance van financiële instellingen is niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd een actueel thema dat steeds meer aandacht krijgt. Door Koelewijns jarenlange ervaring, in zowel toegepast als wetenschappelijk onderzoek naar strategische veranderingen in de financiële sector, is zijn benoeming van zeer grote waarde voor het Finance Center en ons onderwijs op het gebied van corporate governance.

Jaap Koelewijn is sinds 2003 fulltime werkzaam als zelfstandig adviseur in het bedrijf Financieel Denkwerk BV. Bovendien is hij sinds 2005 als lector corporate governance verbonden aan de Hogeschool INHOLLAND. Daarvoor heeft Koelewijn jarenlang als financieel adviseur, analyst en onderzoeker gewerkt voor Autoriteit Financiële Markten, Robeco NV en MeesPierson NV. Na zijn studie Economie promoveerde hij op het onderwerp bedrijfseconomisch toezicht op het bankwezen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij bovendien enkele jaren als onderzoeker en universitair docent werkzaam was bij de vakgroep Financiering en Belegging.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op entrepreneurship, management en business leadership, op een maatschappelijk verantwoorde wijze en in een internationale omgeving. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, accountancy en controlling. Het Master of Science in Management programma van Nyenrode werd in 2005 uitgeroepen tot beste master van Nederland. Tegenwoordig is algemeen aanvaard dat leiders en toekomstige leiders over goede sociale vaardigheden moeten beschikken. Nyenrode studenten in het MSc-programma hebben volgens onderzoek van het tijdschrift Nobiles in 2006 het hoogste EQ van de Nederlandse universitaire studenten. Het Part-time MBA programma behaalde in juni 2006 een toppositie in Nederlandse ranglijsten.

Daarnaast ontwikkelt Nyenrode executive programmas op het gebied van governance, leadership en global competition voor ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen.

Zie voor meer informatie www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (