Provincie Noord-Holland

Datum

12-4-2007

Onderwerp

Staten kiezen college van GS en laten opvolgende nieuwe Statenleden toe


Zes personen uit de gelederen van Provinciale Staten Staten en één buitenlid zullen donderdag 12 april 2007 naar verwachting tot lid van Gedeputeerde Staten worden gekozen. Zes personen die op opvolgende plaatsen op de Kieslijst staan stromen door naar een plek in de Statenbankjes. Nel Eelman uit Texel (CDA) zal in de vacature Joop Post worden benoemd.

Maar voordat de Staten tot verkiezing van het dagelijks bestuur overgaan en aansluitend de opvolgende nieuwe Statenleden toelaten, debatteren zij over verloop en resultaat van de coalitieonderhandelingen.

Op de agenda staan voorts nog de benoeming van de eerste en tweede vice-voorzitter van Provinciale Staten, de instelling van de Statencommissies en de benoeming van hun voorzitters, de vaststelling van het aantal leden waaruit de Hoor- en Adviescommissie zal bestaan en de benoeming van leden in een aantal organen. Klik hier voor de volledige agenda + stukken.

Na donderdag 12 april vinden de Statenvergaderingen tot eind 2008 plaats in het Golden Tulip Hotel in Heiloo. Dinsdag 29 mei is de eerste bijeenkomst. Dan nemen de Noord-Hollandse Staten deel aan de verkiezingen van de leden van de Eerste Kamer. De Statenvergaderingen vinden vervolgens op de maandagen plaats. De eerstvolgende na 29 mei is maandag 25 juni 2007.