Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 12 april

Fryslân, 12-04-2007 o Politieberichten van woensdag 11 april 07.00 uur t/m donderdag 12 april 07.00 uur

Dronrijp: politie onderzoekt diefstal buitenboordmotoren
De politie onderzoekt de diefstal van twee buitenboordmotoren vanaf een afgesloten bedrijventerrein aan de Harnzertrekwei. De twee motoren werden in de nacht van dinsdag op woensdag weggenomen. Een 35-jarige inwoner van Dronrijp deed aangifte.

Harlingen: politie onderzoekt diefstal Volkswagen bestelauto De politie onderzoekt de diefstal van een Volkswagen bestelauto met kenteken VS-TG-78. De auto werd in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen vanaf de Noordijs. De 41-jarige eigenaar uit Harlingen deed aangifte.

Drachten: snorfietsster gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagochtend op de Moezel een aanrijding afgehandeld, waarbij een 21-jarige snorfietsster uit Drachten gewond raakte. De vrouw zag een 28-jarige automobilist uit Drachten, die van rechts kwam, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Gersloot: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagochtend naar aanleiding van klachten van 11.15 uur tot 12.15 uur een snelheidscontrole op de Aengwirderweg, ter hoogte van de basisschool, gehouden. Tijdens de controle werden 25 autos en één autobus gecontroleerd. Alleen de bestuurder van de bus kreeg een bekeuring omdat hij 63 kilometer per uur reed, terwijl 50 kilometer per uur is toegestaan.

Drachten: voetgangster gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding op de Zuiderdwarsvaart afgehandeld, waarbij een 31-jarige vrouw uit Drachten gewond raakte. Een 65-jarige automobiliste uit Heerenveen stopte op de
Zuiderdwarsvaart voor een zebrapad om de voetgangster over te laten steken. Een achteropkomende automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend) zag te laat dat de automobiliste uit Heerenveen stopte en kop-staart botsing was het gevolg. De auto van de vrouw uit Heerenveen schoot door en raakte de voetgangster. Het slachtoffer kwam ten val en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag op de Wirdumerdijk een 52-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Bike-surveillanten werden aangesproken dat er werd gevochten voor een winkel op de Wirdumerdijk. Eenmaal ter plaatse bleek dat een omstander de Leeuwarder naar de grond had gewerkt en onder controle hield. De agenten kregen te horen dat de verdachte goederen had weggenomen uit een winkel. De man werd gefouilleerd en in zijn kleding vonden de agenten onder andere haarelastiekjes, scheermesjes, deodorant en tandenborstels. De goederen werden inbeslaggenomen en de Leeuwarder werd voor nader onderzoek ingesloten.

Franekeradeel/Harlingen: verkeerscontrole
De politie heeft woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole in de gemeenten Franekeradeel en Harlingen gehouden. Tijdens de controle werden 36 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 26 voor het niet dragen van de autogordel, vijf voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, twee voor niet handsfree bellen, één voor een defect remlicht, één voor een niet verzekerde auto en één voor scherpe uitstekende delen. Daarnaast werd tijdens de controle een honkbalknuppel ingenomen. Agenten zagen de knuppel in de auto liggen. De bestuurder deed er vrijwillig afstand van.

Sneek: voetgangster gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag op het Grootzand een aanrijding afgehandeld, waarbij een 72-jarige vrouw uit Joure gewond raakte. Een automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend) reed met zijn voertuig op de stoep om bij een winkelier goederen in te laden. De man reed een stukje achteruit en zag daarbij de 72-jarige vrouw over het hoofd. Het slachtoffer kwam ten val en werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Kollumerpomp: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft woensdagmiddag op de Kwelderweg het rijbewijs van een 51-jarige automobilist uit Eenrum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De automobilist passeerde de controle met 131 kilometer per uur, terwijl op de Kwelderweg 80 kilometer is toegestaan. Het rijbewijs van de Groninger werd ingevorderd en tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: man aangehouden voor bedreiging van hulpverleners De politie heeft woensdagavond voor een woning aan de Van Beverwijckstraat een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Agenten kregen een melding dat er een man voor een woning lag. Samen met het ambulancepersoneel gingen ze ter plaatse. De hulpverleners konden niet zoveel voor de Leeuwarder betekenen. Hij verkeerde onder invloed en werd daarom in zijn woning gebracht. Eenmaal op straat vloog de voordeur open en stormde de man met een houten paal naar buiten. Hij dreigde de agenten en het ambulancepersoneel te slaan met de paal. Hij weigerde de paal, ondanks diverse waarschuwingen, neer te leggen. Met behulp van pepperspray werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: brand in afvalcontainers
De politie heeft woensdagavond de brandweer van Drachten geassisteerd bij een brand in twee grote rolafvalcontainers in een fietsenstalling van een kantoorpand aan de Tramlaan. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de containers. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de rolcontainers en de fietsenstalling schade opliep. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sneek: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Pieter Zeemanstraat. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het pand werd een hogedrukreiniger weggenomen. Namens het bedrijf deed een 45-jarige inwoner van Sneek aangifte.