Gemeente Lansingerland


Overleg incident zwembad Bleiswijk

Onder leiding van loco-burgemeester Jan den Uil is in de middag van 11 april jl. beraad geweest met betrokken diensten over het incident rond het zwembad van Elysium, Centre for Well-being in Bleiswijk.

Tijdens het overleg is gebleken dat de oorzaak van het incident te wijten is aan een defecte pompinstallatie. Deze is tijdelijk buiten werking gesteld, zodat deze kan worden gerepareerd. Het zwembad kan een tot twee dagen voort met de beschikbare voorraad chloor. De inrichting voldoet aan de eisen gesteld in de milieuvergunning en de veiligheid is gewaarborgd. Er is geen risico voor de volksgezondheid. Het zwembad is woensdagmiddag om 16.00 uur weer opengesteld voor publiek.

Woensdagmorgen rond tien voor acht, zijn vijftien kinderen en een medewerker onwel geworden. Na het incident werden één medewerker en vier kinderen ter observatie opgenomen in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en in het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer, daarbij verkeerden zij niet in levensgevaar. De medewerker en drie kinderen zijn weer naar huis, één van de kinderen verblijft nog ter observatie in het ziekenhuis.

Bij het overleg van woensdagmiddag zijn naast de gemeente de volgende partijen betrokken geweest: de directie van Elysium Centre for Well-being, politie Rotterdam Rijnmond, de brandweer van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, DCMR Milieudienst Rijnmond, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Woensdag heeft in het teken gestaan van de incidentbestrijding. Donderdag wordt verder onderzoek gedaan in nauw overleg met alle betrokken partijen.